Biscuiți cu smochine, un deliciu al toamnei

Biscuiți cu smochine, un deliciu al toamnei

Biscuiți cu smochine, un deliciu al toamnei. Spunem un bun venit toamnei cu acești delicioși biscuiți cu smochine. Au o consistență moale, dar în același timp crocantă la suprafață și conțin o umplutură cu un gust dulce inconfundabil, pe care numai smochinele îl pot da. Pregătește acești biscuiți cu smochine și savurează-i proaspăt scoși din cuptor, pentru o gustare grozavă!

Biscuiți cu smochine

Porții: 21 bucăți

Preparare: 60 minute

Coacere: 20 minute

Timp de așteptare: 2 ore de odihnă

 

Ai nevoie pentru aluat de:

100 g unt moale

200 g făină 00

1 ou

50 g zahăr pudră

1 vârf cuțit de sare

3 g drojdie praf pentru prăjituri

Coaja de la ½ lămâie

Ai nevoie pentru umplutură de:

380 g smochine

30 g zahăr brun

50 g biscuiți digestivi

Coaja de la ½ lămâie

Ai nevoie pentru decor:

Zahăr pudră, după gust

Pregătești biscuiți cu smochine așa:

Pentru a pregăti biscuiții cu smochine, prepară mai întâi aluatul. Pui untul moale tăiat în cuburi în vasul unui mixer cu palete pentru aluat, adaugi un vârf de cuțit de sare, apoi coaja de la o jumătate de lămâie. Amestecă pentru câteva clipe cu spatula, apoi, întotdeauna cu mixerul. Adaugă și zahărul pudră. Așteaptă aproximativ 1 minut, până se absoarbe complet și adăugă făina cernută. Pune apoi praful de copt și în cele din urmă oul bătut  Frământă totul până obții un amestec omogen. Apoi transferă amestecul cu ajutorul unei spatule, pe o folie alimentară, pe care ai pus-o pe suprafața de lucru. Dă-i aluatului forma unei pâini și învelește-l complet, pentru a nu lăsa părți neacoperite. Pune aluatul astfel învelit în frigider, pentru a se întări cel puțin 2 ore.

Între timp, pregătește umplutura cu smochine așa:

Mai întâi cureți smochinele, le transferi într-un castron și le sfărâmi cu o furculiță. Va trebui să obții 260 de grame. Adăugă apoi zahărul brun, coaja de la o jumătate de lămâie și lucrează amestecul cu un tel, pentru a amesteca toate ingredientele. Toarnă apoi amestecul într-o tigaie și lasă-l să fiarbă aproximativ zece minute. Între timp, sfărâmă biscuiții cu mâna. După 10 minute de gătit, adaugă biscuiții în amestecul de smochine și amestecă totul până când obții o compoziție uniformă. Transferă totul într-un castron și lasă-l să se răcească mai întâi la temperatura camerei și apoi în frigider, acoperind cu folie alimentară doar în această ultimă fază. După ce aluatul s-a odihnit, transferă-l pe o suprafață de lucru ușor dată cu făină și întinde-o până obții o grosime de aproximativ 4 mm.

Va trebui să obții un pătrat de 30x30cm. Apoi taie 3 benzi de 10 cm lățime și 30 cm lungime. Ia 1/3 din amestec și întinde-l bine pe prima bandă, lăsând câțiva cm de margine. Apoi îndoaie banda spre centru pe ambele părți, pentru a forma o pâine umplută. Repetă aceeași operație și pentru celelalte două benzi de aluat.

Folosind o spatulă, transferă pâinea foarte ușor pe o tavă tapetată cu hârtie pergament și o pui în congelator pentru 30 de minute. După acest timp, scoate aluatul și taie-l în cuburi de aproximativ 4 cm. Pui bucățile tăiate într-o tavă tapetată cu hârtie pergament, bine distanțate între ele. Coci biscuiții într-un cuptor preîncălzit la 180 °, pe raftul central, timp de 20 de minute. Când sunt aurii, scoți biscuiții din cuptor, și aștepți câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar. Îi lași să se răcească complet și îi presari cu zahăr pudră înainte de a-l servi.

 

Depozitezi biscuiții așa:

Biscuiții cu smochine pot fi congelați deja formați. Apoi îi coci cât sunt încă înghețați, ajustându-vă la timpii de gătit.

Odată copți, biscuiții cu smochine pot fi păstrați până la 24 de ore, deoarece umiditatea smochinelor îi va face să se înmoaie.

Recomandare:

Pregătește aluatul și umplutura cu o zi înainte. Acest lucru va ușura realizarea cookie-urilor.

În loc de biscuiți digestivi, poți să folosești în umplutură, făină de alune sau de migdale.

 

 

 

My title page contents