Dovlecei copți cu mozzarella

Dovlecei copți cu mozzarella – o farfurie gustoasă și originală: o rețetă ușoară și versatilă pentru a aduce această legumă iubită la masă într-o versiune delicioasă și aspectuoasă.

Ai dovlecei și mozzarella în frigider? Cu această rețetă ușoară și gustoasă vei face o impresie excelentă fără a depune un efort. Dovlecelul copt cu mozzarella este o modalitate excelentă de a consuma aceste două ingrediente într-un mod original. Un preparat delicios și simplu de preparat!

Aranjamentul ingredientelor în tavă este, de asemenea, particular: alternezi felii de dovlecei și felii de mozzarella, ușor suprapuse, pentru a crea un efect scenografic care contribuie la rezultatul final.

 

Dovlecei copți cu mozzarella

Porții: 6

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 25 de minute

Ai nevoie de:

4 dovlecei medii

3 bucăți mozzarella

Parmigiano Reggiano ras

Ulei de măsline extravirgin

Sare

Piper

O tavă de 30 x 25 cm

Pregătești așa:

1. Pentru a pregăti dovlecei copți cu mozzarella, speli mai întâi legumele, le usuci, apoi le tai în felii subțiri de aproximativ 2-3 mm. Tai mozzarella în felii și o lași să se scurgă, astfel încât să piardă excesul de lichid.

2. Ungi o tavă dreptunghiulare (30×25 cm) cu puțin ulei (doar baza) și aranjezi dovlecelul și mozzarella alternând feliile de dovlecei cu bucăți de mozzarella pe care le rupi cu mâinile, formând coloane îngrijite. Continui așa până când tigaia este complet umplută.

3. Condimentezi cu sare, stropești cu ulei, presari totul cu piper și cu parmezan. Coci la 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute. Pentru a obține o crustă crocantă, setezi grătarul la intensitate medie timp de câteva minute până când suprafața este aurie.

4. Scoți dovlecelul copt cu mozzarella din cuptor și servești preparatul.

Este perfect pentru zilele de vară! Lejer, gustos și sățios, fără prea mult timp petrecut în bucătărie. Poftă bună!

My title page contents