Dulciuri de Crăciun de pregătit împreună cu copiii

Dulciuri de Crăciun de pregătit împreună cu copiii

Iată 3 rețete de dulciuri de Crăciun de pregătit împreună cu copiii! Zilele acestea ne putem bucura de cea mai magică și fermecată perioadă a iernii: cea a Crăciunului! Iar pentru a o petrece și mai frumos, putem implica copiii în unele activități de gătit. Soluția pentru a face așteptarea cu adevărat specială este să pregătiți împreună ceva gustos.

Există atât de multe idei pentru deserturi de Crăciun: Prăjituri, dulciuri și biscuiți, pentru a le coace și decora împreună.

3 rețete de dulciuri de Crăciun de pregătit împreună cu copiii

Tradiționalii omuleți de turtă dulce, mini Moș Crăciun cu căpșuni și frișcă sau steluțe magice sărate sunt rețete de Crăciun foarte simple, potrivite pentru copiii cărora le place să se implice în bucătărie.

1. Dulciuri de Crăciun pentru copii: mini Moș Crăciun cu căpșuni și frișcă

Ai nevoie de:

10 biscuiți uscați sau cu crustă subțire

smântână proaspătă pentru frișcă

zahăr pudră

10 căpșuni

ornamente colorate

Pregătești așa:

Mai întâi, bate smântâna cu zahărul granulat și roagă copilul să împrăștie acest amestec în jurul biscuiților. Apoi trece biscuiții prin zahăr. Curăță căpșunile, spală-le, usucă-le și tăie-le vârful. Pe baza de biscuiți aranjează căpșunile, apoi decorează cu 1 linguriță de smântână și pune vârful fructelor deasupra. Apoi mai decorezi cu încă o porție de cremă deasupra, pentru a simula pomponul pălăriei lui Moș Crăciun. Folosește ornamente colorate din zahăr pentru a crea ochii și gura.

2. The Gingerbread Men

Această rețetă este puțin mai complexă decât cea precedentă. Este recomandată copiilor peste 2 ani.

Ai nevoie de:

300 g de făină

1 linguriță scorțișoară măcinată

1/2 linguriță de ghimbir pudră

1/2 plic praf de copt

Coaja de la o lămâie

90 g de miere

50 g de unt topit

1 ou

150 g de zahăr brun

5 g de sare

lapte după gust

1 albuș de ou

câteva picături de lămâie

200 g de zahăr pudră

panglică colorată

Pregătești așa:

Pune toate ingredientele într-un blender si mixează la viteza medie. Aluatul trebuie să ia forma unei bile. Întinde aluatul până obții o grosime de 3/4 mm. Folosește formele cu model de omuleț sau cal și decorează turta dulce împreună cu copilul tău. Nu uita să faci o gaură pentru a trece panglica cu care poți agăța turta dulce în brad. Așază formele de turtă dulce pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le la 185 °, pentru aproximativ 10-12 minute. Decorează-le după imaginație!

3. Stele magice sărate: rețeta perfectă pentru aperitivele de Crăciun

Ai nevoie de:

2 foi de aluat foietaj

80 g de mascarpone

80 g de parmezan ras

nucşoară

cimbru

1 ou

susan

matrițe în formă de stea de diferite dimensiuni

Pregătești așa:

Pe o suprafață de lucru așezi o foaie de aluat și întinzi mascarpone pe toată suprafața. Presari apoi parmezan si frunze de cimbru proaspăt. Așază a doua foaie și, cu ajutorul unui sucitor, unește cele două părți. Cu ajutorul formei de biscuiți formează steluțe și așază-le pe o tavă de copt pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt. Unge stelele de aluat cu gălbenuș de ou, presară deasupra un praf de boia și susan (renunță la aceste două ingrediente dacă aceste stele sărate vor fi consumate și de copii). Dai la copt pentru 15 minute la 180 ° Celsius.

My title page contents