Activități de Crăciun pentru copii. 5 idei de pus în practică!

Activități de Crăciun pentru copii. Iată câteva idei pentru a vă transforma casa într-un adevărat atelier pentru a face activități distractive cu copiii.

Sezonul Crăciunului este un moment foarte special pentru copii. Sărbătorile, decorațiunile, cadourile, bradul, luminile, mesele de familie, petrecerile, Moș Crăciun … Pe scurt, pentru câteva zile pe an, rutina se schimbă și magia începe!

Pe lângă pregătirea bradului de Crăciun și despachetarea cadourilor, perioada Crăciunului este mai presus de toate o ocazie importantă de a fi alături de familie, de a redescoperi tradițiile, de a face ceva împreună.
Care sunt cele mai potrivite activități și jocuri de Crăciun pentru copii pentru a-i distra și pentru a petrece ore creative cu familia?

Lăsați-vă liberă imaginația și creați împreună cu copiii cele mai frumoase decorațiuni pentru Crăciun!

Iată câteva activități de Crăciun pentru copii. 5 idei de pus în practică!

Biscuiți cu glazură și scorțișoară

Cu ajutorul unor matrițe pentru fursecuri în formă de stea puteți pregăti împreună cu copiii dulciuri delicioase din glazură, scorțișoară și produse de patiserie. La final, aceste decoruri comestibile vor fi aranjate pe masa festivă și, evident, se va da liber tuturor să guste din delicioșii biscuiți.

Pomul de Crăciun în mișcare

Te-ai săturat de același brad învechit, cu aceleași ornamente? Încercați să combinați decorațiunile clasice de Crăciun în miniatură cu jocuri tradiționale, poate pentru copii. Veți obține astfel compoziții excentrice și creative.

Om de zăpadă cu polistiren

Veți avea nevoie de două bile de polistiren, care se găsesc în mercerie; una trebuie să fie puțin mai mare decât cealaltă. Apoi luați bucăți de țesătură sau un pulover vechi. Tăiați bilele și lipiți-le una peste alta cu lipici fierbinte, faceți o eșarfă și un dreptunghi suficient de mare pentru a acoperi capul marionetei. Nasul și ochii pot fi desenați cu un marker negru sau le puteți realiza cu ace mici cu bold negru.

Construiți un copac de decupaje

Într-un coș mic, tăiați benzi verzi de diferite lungimi și rugați copilul să asambleze decupajele pentru a da forma unui pom de Crăciun. Acest meșteșug este folosit pentru a ajuta copiii să înțeleagă conceptul de lungime.

Activități Montessori de Crăciun

Perioada Crăciunului este perfectă pentru a face activități manuale Montessori cu copiii acasă, utile pentru dezvoltarea coordonării motorii și a abilităților motorii fine.

 

My title page contents