Turtă dulce cu parfum de sărbătoare

TURTĂ DULCE CU PARFUM DE SĂRBĂTOARE

Crăciun fără turtă dulce? Aproape imposibil! Chiar și numai pentru decor și tot e musai să fie!

 

Turtă dulce cu parfum de sărbătoare

-circa 60 de bucăți-

Cuptor electric: 180-200 grade Celsius

Cuptor pe gaz: treapta 3-4 (preîncălzit)

 

Ai nevoie pentru aluat de:

125 g miere lichidă

200 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

150 g unt

4 linguri lapte

1 lingură esență de migdale

1 lingură scorțișoară măcinată

400 g făină

100 g amidon de porumb

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

 

Ai nevoie pentru glazură de:

2 plicuri glazură cu gust de lămâie

 

Pregătești aluatul pentru turtă dulce așa:

Amesteci untul cu zahărul, zahărul vanilat, mierea și laptele într-un vas pe bain-marie, până când se dizolvă zahărul. Apoi dai deoparte și lași la răcit.

În compoziția aproape răcită, adaugi esența de migdale și scorțișoara, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat, făina amestecată în prealabil cu amidonul, cacaua și praful de copt. Întinzi aluatul pe suprafața de lucru și frămânți bine până devine omogen. Dacă este lipicios, îl înfășori în folie și îl ții o perioadă la frigider.

Presari planșeta de lucru cu făină și întinzi o foaie subțire de aluat, de aproximativ ½ cm. Cu ajutorul unei forme, decupezi steluțe (sau poți alege și alt model), pe care le așezi apoi în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Dai la cuptor.

Când sunt coapte, scoți steluțele de turtă din cuptor și le lași la răcit.

Pregătești glazura de turtă dulce așa:

Verși conținutul plicului într-o cratiță și o pregătești conform instrucțiunilor de pe plic. Apoi pui glazura într-un șpriț sau într-o pungă tăiată la un colț și ornezi steluțele după imaginație.

 

Pentru a rămâne proaspătă, păstrezi turta dulce într-o cutie de metal. Poți folosi turta dulce și pentru decorarea bradului de Crăciun.

 

 

My title page contents