Revelionul alături de copii. Acasă sau în deplasare?

Revelionul e momentul din an în care toată lumea vrea să se distreze cât mai bine și frumos. Pentru familiile cu copii, apare însă un mic impediment: copilul. Ce facem cu el? Petrecem Revelionul alături de copii? O întrebare la care există mai multe variante de răspuns.

 

Revelionul alături de copii sau nu?

Depinde: de vârsta copilului, de temperamentul acestuia, de ceilalți invitați, de locul unde are loc petrecerea. Dacă este vorba despre un copil foarte mic, cel mai sigur ar fi să rămână acasă cu cineva din familie. Dacă este vorba despre un copil mai mare, iar acesta dorește, poate merge cu părinții la petrecerea de Revelion.

 

Cu bunicii

Când situația permite, copiii pot fi lăsați cu bunicii. Iar aceștia pot organiza o petrecere împreună cu nepoții, dar chiar și cu alți bunici și copii. Fie vecini, fie rude. Se pot distra pe cinste, doar să nu adoarmă bunicii înaintea nepoților. 🙂

 

Revelionul alături de copii. Cu o bonă

Când nu există bunici disponibili sau vreo prietenă apropiată (e totuși noaptea de Revelion și fiecare vrea să se distreze, să se simtă cât mai bine; de aceea, poate fi greu de găsit o persoană disponibilă), poți apela la o bonă. O persoană de foarte mare încredere, mai ales că este vorba de a sta pe timp de noapte, când este mai dificil.

 

Revelionul împreună, cu mic și mare

În unele situații, părinții aleg să petreacă noaptea dintre ani într-un loc unde să se poată distra și copiii. Poate chiar acasă la unii dintre părinți. Dacă spațiul permite, se poate organiza o sală specială sau o cameră pentru copii, unde aceștia să fie supravegheați de un adult și unde să aibă parte de decor adecvat, meniu special conceput și muzică sau desene animate pentru a diversifica timpul petrecut acolo. Ba chiar se poate închiria un animator sau un magician.

Fiind vorba despre copii, este posibil ca petrecerea să nu dureze mult după miezul nopții, deoarece copiii vor dori să doarmă la un moment dat. Sau se pot folosi saltele, unde aceștia să se relaxeze. E vorba doar de câteva ore, nu se întâmplă nimic. Luați în calcul posibilitatea de întoarcere acasă și disponibilitatea unei persoane de a conduce. Care să nu fi consumat alcool. Sau apelați la un taxi, deși e destul de greu de găsit și costisitor într-o astfel de noapte. Poate există cineva care poate să vină să vă ia. Soluții există.

Revelionul alături de copii. Revelionul la hotel

O variantă foarte bună pentru întreaga familie este aceea de a pleca într-o mică vacanță. Astfel, hotelul pe care-l veți alege, va pune la dispoziție și cazare, masă de Revelion, cu meniu atât pentru copii, cât și pentru adulți și, evident, distracția potrivită fiecărui invitat. În plus, copiii mai mari pot lega noi prietenii. Și astfel, toată lumea o să fie mulțumită și fericită!

 

Oricare ar fi varianta aleasă, Revelionul este frumos atât cu copii, cât și fără. Atmosfera contează.

My title page contents