Anul Nou pentru copii: petreceri și întâlniri cu familia

Cine a zis că Anul Nou este o sărbătoare doar pentru cei mari? Iată câteva idei pentru a organiza o petrecere de Anul Nou cu copiii!

 

Anul Nou pentru familii

 

Când se apropie ultima zi din an, toți părinții încep să se întrebe cum să sărbătorească Anul Nou cu copiii, respectând nevoile lor, dar încercând totodată, să trăiască acea zi într-un mod diferit față de cel obișnuit. Poate cineva să ia parte la o petrecere de Revelion împreună cu copiii? Da, dar doar dacă aceștia sunt mai mari. Nu includem bebelușii sau pe cei foarte mici în povestea noastră. Aceștia au nevoie de un program special, fără zgomot, iar acolo unde are loc o petrecere, liniștea nu poate fi asigurată.

Ganduri bune

Fără îndoială, dacă ai copii foarte mici, lucrurile sunt mai complicate: copilul va fi obosit, vrea să meargă la culcare devreme, poate că e frig afară și nu poate sta în aer liber, în cazul în care vei dori să petreci astfel. În acest caz, cea mai bună idee este să organizezi o cină la domiciliu: niște prieteni apropiați, o masă pregătită într-un mod elegant, cu muzică potrivită și distracție cât cuprinde.

Copii vedeta

Copilul va fi protagonistul petrecerii, până când, în cele din urmă va pica de somn. Se va retrage în camera sa și dacă mai rezistă, în timp ce va aștepta miezul nopții, se poate juca unele jocuri de cărți, de construit sau orice alt joc care să-i mențină atenția vie până în momentul în care se va deschide vinul spumant (în cazul copilului, fără alcool), la miezul nopții. Dacă invitații vin și ei la rândul lor cu copiii și dacă nu sunt prea mulți (2-3), joaca o să fie mult mai atractivă, iar ei pot sta mult mai mult dacă se retrag într-o cameră separată.

 

Dacă copiii sunt mai mari, pot participa activ la petrecere. Cum să sărbătorim cu copiii mai mari ?

 

Iată câteva idei:

  • O petrecere/cină la domiciliu:

  • dacă ai invitat alte cupluri cu copii, pentru ca aceștia din urmă să se poată bucura și ei de noaptea de Anul Nou, planifică o formă de divertisment pentru ei. Poți apela la un animator care să-i ajute să se distreze plăcut. Sigur trucurile lui îi vor distra. Poți organiza chiar și un bufet suedez separat, într-o cameră, unde aceștia vor putea mânca ce vor și când vor. Astfel, se vor simți mult mai în largul lor. Chiar și muzica va fi pe placul lor, cât timp e în altă cameră.
  • Cină festivă într-un club:

  • cina într-un club este cu siguranță o idee bună dacă ai copii mari. În majoritatea cazurilor, se oferă muzică, precum și divertisment pentru copii. Alege un loc care nu este prea departe de casă, pentru că, după miezul nopții, de obicei, se aglomerează. Lumea își schimbă direcția: unii merg spre casă, alții se îndreaptă spre locurile unde au loc concerte în aer liber sau baluri mascate. Dacă vei alege să petreci într-un un loc apropiat casei, după cina festivă, momentul șampaniei și al artificiilor, vă puteți retrage ușor acasă.
  • Organizează o scurtă excursie:

  • Tot pentru noaptea dintre ani o idee potrivită ar fi o excursie într-o capitală europeană (e mai aproape) pe care să o alegeți împreună, sau o vizită într-un parc de distracții cu program special, pe care aproape niciodată niciun copil nu o refuză. Spectacolul de artificii va reprezenta una dintre cele mai frumoase amintiri pentru copilul tău. Aici e vorba însă, de un buget mai generos.
  • Fugi la munte:

  • ce poate fi mai frumos decât să sărbătorești sosirea noului an în atmosfera oferită de o zonă montană înzăpezită? Șemineul luminat, luminile satului, copacii cu zăpadă, plimbarea cu sania sau distracția copiilor de pe pârtie …Magic!

 

 

My title page contents