cum îmbunătățești concentrarea copiilor la teme

Vacanțele sunt perioade extrem de plăcute, însă, când vine vorba de teme, tu și cei mici veți putea întâmpina mici probleme! Tocmai de aceea, ar fi bine să știi câteva trucuri care vor spori concentrarea copiilor la teme.

Să îl faci pe cel mic să se concentreze în mod constant poate fi o provocare. Însă, dacă ții cont de cele câteva sfaturi pe care noi ți le oferim, lucrurile pentru tine vor fi mai ușoare. Potrivit Famifi.com, există trucuri simple pe care tu și copilul tău le puteți încerca, dacă vrei să se concentreze mai bine:

Setează sarcinile în funcție de nivelul de maturitate al copiluli!

De cele mai multe ori, copiii își pierd atenția repede. De ce? Fie pentru că sarcinile sunt mult pre ușoare, fie pentru că sunt mult prea grele. Uite-te cu atenție la activitățile pe care cel mic le are de făcut. Asigură-te că sunt potrivite varstei și gradului sau de maturitate.

Mai mult decât atât, ajută-l pe cel mic să înțeleagă faptul că în viață trebuie să facă și lucrurile care nu îi plac.

Concentrarea copiilor la tema se poate menține dacă acestea sunt împărțite!

O metodă bună prin care poți păstra concentrarea copilului tău, mai ales la teme, este să împarți un protect mare în mai multe proiecte mici. Temele mari au tendința să le ofere copiilor o stare de anxietate și copleșire. Cu toții am avut, măcar o dată, sentimentul că nici nu știm de unde să începem când a fost vorba despre un astfel de priect. Exact la fel se vor simți și copiii tăi!

Imparte pe etape

Rezolvarea pe etape în schimb, îi va oferi copilului sentimentul de joacă și o senzație plăcută. Asfel el va vedea cât de capabil este și cât de ușor se pot rezolva problemele lui!

Îndepărtează orice îl poate distrage pe cel mic

Concentrarea copiilor la teme depinde foarte mult de liniște și de atenție. Își vor pierde imediat atenția dacă vor observa emisiunea lor preferată de la televizor, dacă vor vedea că primesc mesaje sau dacă vor găsi ușor altceva de făcut.

Cel mai bine este să îi asiguri celui mic un spațiu liniștit, cu o atmosferă relaxată, în care să își poată face temele fără să fie distras.

Concetrarea copiilor la teme poate depinde și de un premiu!

Îl poți face fericit pe cel mic oferindu-i un premiu atunci când vezi că își menține atenția și este concentrat.

Pune un borcan de bomboane pe birou, iar atunci când cel mic își termină o temă, îndeamnă-l să se premieze. O altă variantă, este să îi faci un compliment. De fiecare dată când face ceva bine, laudă-l.

Jocurile de memorie stimuleaza concentrarea copiilor la teme!

Abilitatea de a se concentra este ca un mușchi. cu multă practică, o persoană poate experimenta perioade de concentrare mai lungi și mai eficiente. Folosește jocurile de memorie ca o modalitate amuzantă de a crește capacitatea copilului de a reține lucrurile importante.

Evită suprsolicitarea!

Cand îți dorești ca cel mic să își mențină atenția, este extrem de important să nu îl suprasoliciți. Astfel mintea lui va rămâne odihnită, iar el va putea sa se concentreze, pe rând, pentru toate temele pe care le are de făcut.

 

 

 

 

My title page contents