Cartofi la cuptor cu șuncă și vinegretă

Cartofi la cuptor cu șuncă și vinegretă – Cartoful este o legumă foarte versatilă, adesea utilizată pe post de garnitură, dar care poate fi consumată sub diverse alte forme. Mesele din întreaga lume au în meniu cartofi fierți, copți, prăjiți sau piure. Cartoful reprezintă, de asemenea, și ingredientul principal pentru o rețetă de supă-cremă. De asemenea, cartofii pot fi ușor transformați în chipsuri, atât de îndrăgiți, de altfel.

Recomandare: Fierbe cartofii la abur, în apă sau coace-i în coajă, deoarece toți nutrienții se regăsesc în porțiunea aflată între coajă și pulpă. Curățarea cartofilor înainte de a fi gătiți duce la pierderea acestor nutrienți. Totodată, nu este recomandat nici să lași cartofii curățați în apă, deoarece elementele nutritive se pot dizolva în apă.

Cartofi la cuptor cu șuncă și vinegretă

Porții: 4

Pregătire: 35 de minute

Coacere: 20 de minute

Ai nevoie pentru vinegretă:

1 cățel de usturoi

70 ml ulei de măsline extra virgin

2 linguri suc de lămâie

3 bucăți anchois

Piper asortat, măcinat

Sare

Ai nevoie pentru salată:

800 g cartofi fierți în coajă

2 linguri ulei de măsline

12 felii de șuncă de Parma

1 castravete verde

½ căpățână de salată verde

 

Pregătești cartofi la cuptor cu șuncă și vinegretă așa:

Amesteci sucul de lămâie cu usturoiul tocat și cu uleiul de măsline. Toci bucățile de anchois și le amesteci împreună cu piperul măcinat și cu un praf de sare. Apoi înglobezi totul în vinegretă, amesteci și lași să se marineze.

Tai cartofii cuburi sau rondele. Tai jumătăți feliile de șuncă și înfășori fiecare bucată de cartof în câte o felie de șuncă. Așezi cartofii astfel pregătiți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi ungi cu ulei. Sărezi, piperezi și îi coci circa 20 de minute în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. După primele 10 de minute, întorci cartofii.

Cureți castravetele de coajă și îl tai felii. Apoi rupi bucăți frunzele de salată verde. Așezi legumele pe o farfurie mare (platou) și adaugi cartofii copți înveliți în șuncă. Îi stropești cu vinegretă. Eventual, presari și parmezan ras.

 

Sugestie: Poți lăsa cartofii simpli, fără să-i înfășori (ca în foto) și să-i amesteci cu șunca direct în tavă.

My title page contents