Lasagna cu varză acră. Bogăție de fibre, vitamine și minerale

Lasagna cu varză acră

Lasagna cu varză acră – rețetă potrivită pentru vremea rece. Varza este bogată în fibre, vitamine și minerale. De asemenea, probioticele conținute în varză ajută corpul să absoarbă mai ușor aceste substanțe nutritive, ceea ce face ca varza murată să fie mai hrănitoare decât varza crudă sau salata de varză.

Pe lângă probiotice, varza este o sursă de vitamina C și fier, care oferă multe beneficii pentru sănătate, toate contribuind la un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, conține enzime care ajută corpul să absoarbă mai ușor substanțele nutritive.

Cantitatea scăzută de calorii, dar și conținutul ridicat de fibre și de probiotice din varză, pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate și la promovarea pierderii de grăsime corporală nedorită.

Consumul de varză promovează flora intestinală sănătoasă și poate crește absorbția mineralelor din dietă, care reglează starea de spirit. Ambele efecte contribuie la reducerea stresului și la menținerea sănătății creierului.

Varza conține compuși vegetali benefici care pot reduce riscul dezvoltării și răspândirii celulelor canceroase.

Varza verde conține și vitamina K2, un nutrient care promovează oase mai sănătoase și mai puternice. Și care, alături de fibre și probiotice poate contribui la scăderea nivelului de colesterol, poate aduce ușoare îmbunătățiri tensiunii arteriale și un risc mai mic de boli de inimă.

 

Lasagna cu varză acră

Porții: 4

Preparare: 40 minute

Coacere: 35 minute

 

Ai nevoie pentru lasagna cu varză acră de:

1 varză acră de 600 g

2 linguri ulei

1 linguriță boabe de chimen

200 ml lapte (1.5% grăsime)

Sare

Piper

Ienibahar măcinat

125 g șuncă

9 foi de lasagna

50 g tofu afumat

 

Pregătești așa:

Toci varza și o călești împreună cu chimenul în ulei, circa 5 minute. Torni laptele și 300 ml de apă. Condimentezi totul cu sare, piper și ienibahar și lași să dea într-un clocot.

Încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Tai cuburi șunca. Într-o formă de sufleu, unsă în prealabil, așezi straturi de foi de lasagna, varză și cuburi de șuncă. Ultimul strat trebuie să fie de varză. Deasupra presari cubulețe de tofu. Coci lasagna la cuptor circa 30 de minute.

 

My title page contents