Unt de arahide. 5 motive pentru a mânca mai mult

Unt de arahide: 5 motive pentru a mânca mai mult. Poate ai descoperit untul de arahide încă din copilărie; însă, odată cu înaintarea în vârstă trebuie să continui să te bucuri de această gustare cremoasă, deoarece poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Cu excepția cazului în care ai o alergie, desigur.

Într-adevăr, untul de arahide poate oferi multe beneficii pentru sănătate: de la greutatea corpului și până la sănătatea cardiovasculară.

Iată 5 motive pentru a mânca mai mult unt de arahide:

1. Ajută la pierderea în greutate și la creșterea mușchilor

Dacă ești lipsit de vlagă și ai nevoie de mai mult impuls pentru antrenamente sau dacă ești bărbat și suferi de un nivel scăzut de testosteron, untul de arahide te poate ajuta. Untul de arahide conține niveluri ridicate de zinc, despre care se știe că joacă un rol important în producția de hormoni. De asemenea, s-a descoperit că atunci când este consumat în mod regulat, acesta crește nivelul de testosteron în mod natural pe parcursul a patru săptămâni.

În plus, alte cercetări au arătat că un consum de grăsimi monosaturate poate crește testosteronul mai mult decât cei care nu consumă grăsimi monosaturate. Cu o creștere a testosteronului nu numai că vei găsi mai multă energie, dar vei putea contribui la creșeterea mușchilor și vei reduce grăsimea. În plus, untul de arahide conține proteine ​​care te mențin mai sătul pentru mai mult timp. Ceea ce înseamnă că nu vei consuma alimente în exces.

2. Untul de arahide conține minerale și substanțe nutritive

Un alt beneficiu oferit de untul de arahide este că acesta conține multe minerale și vitamine esențiale. De exemplu, acesta conține potasiu, care ajută la reglarea fluidelor din organism. De asemenea, s-a dovedit că potasiul ajută la tensiunea arterială. Untul de arahide conține, de asemenea, magneziu, vitaminele E și B6, cantități mici de fier, mangan și seleniu. Vitamine care, atunci când sunt consumate în mod regulat ajută la promovarea unui organism sănătos.

3. Conținut ridicat de antioxidanți

Antioxidanții sunt esențiali pentru a ajuta la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot afecta fiecare parte a corpului. Inclusiv auzul, vederea și pielea. Pe lângă fructe și legume, care se știe că sunt bogate în antioxidanți, poți opta pentru o gustare mai bogată și mai cremoasă cu unt de arahide. În plus, dacă vrei să crești aportul de antioxidanți, untul de arahide poate fi combinat ușor cu multe fructe și legume pentru a-ți proteja corpul de daunele radicalilor liberi.

4. Poate reduce riscul apariției bolilor de inimă

Așa cum am menționat, untul de arahide are potasiu care poate ajuta la tensiunea arterială. Mai mult decât atât, untul de arahide poate ajuta inima și în alte moduri. Un studiu a constatat că un consum regulat de unt de arahide poate reduce la jumătate riscul de boli de inimă. Mai exact, acesta ajută la reducerea inflamației vaselor de sânge. Și, implicit, poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Ambii factori ai bolilor de inimă.

5. Consumă unt de arahide! Poate stimula sănătatea creierului

Untul de arahide este, de asemenea, un aliment excelent pentru protejarea creierului și a funcției cognitive. Acest aliment este bogat în vitamine și nutrienți esențiali de care creierul tău are nevoie pentru a rămâne sănătos și pentru a-l proteja de declinul cognitiv legat de vârstă.

Într-un studiu care a inclus aproximativ 4.000 de participanți cu vârsta peste 65 de ani, cei care au consumat mai mulți nutrienți esențiali găsiți în untul de arahide au avut o funcție cognitivă mai bună decât cei care nu au consumat. Aceste descoperiri au fost susținute și de alte cercetări, care au constatat că, printre 815 persoane cu vârsta peste 65 de ani, cei care și-au crescut aportul de nutrienți găsiți în untul de arahide au fost mai bine protejați împotriva bolii Alzheimer decât cei care nu au avut-o.

Atenție însă: consumă unt de arahide cu moderație! Chiar dacă untul de arahide conține grăsimi bune, este totuși un aliment gras. Prin urmare, trebuie să fii precaut! În plus, multe produse cumpărate din magazin pot conține aditivi suplimentari; de care nu ai nevoie. Fă alegeri înțelepte pentru sănătatea ta!

My title page contents