Bere fără alcool în sarcină: da sau nu? Poți să bei bere fără alcool când ești însărcinată?

Bere fără alcool în sarcină: da sau nu?

Bere fără alcool în sarcină? Poți să bei bere fără alcool când ești însărcinată? Berea fără alcool pare cea mai bună soluție pentru un aperitiv, dar nu este chiar așa.

Sarcina este o perioadă de restricții, în special alimentare. Totul pentru binele fătului. În timp ce unele alimente pot fi consumate prin mici trucuri, prin gătit sau alte strategii, alcoolul este strict interzis. Din acest motiv, multe viitoare mămici, cu diverse ocazii, ar putea fi tentate să opteze pentru variantele de bere fără alcool. Dar este în regulă să bei bere fără alcool când ești însărcinată?

Alcoolul în sarcină

În prezent, asociațiile și instituțiile sunt de acord în a sfătui împotriva consumului de alcool în mod absolut. Studiile arată că riscurile pentru făt, în cazul expunerii la alcool, sunt foarte mari. Din moment ce nu se poate ști cum va reacționa organismul mamei la consumul de alcool, este mai bine ca femeia însărcinată să se abțină total.

Mai mult decât atât, alcoolul nu are niciun scop în această poveste! Pentru mulți este considerat ca un drog și poate crea dependență. Cel puțin un motiv pentru care ar fi mai bine să fie evitat pe cât posibil de către viitoarele mămici. Așadar, poți să bei bere fără alcool atunci când ești însărcinată sau această versiune nu este recomandată?

Bere fără alcool în sarcină. Ce este berea fără alcool?

Berea fără alcool este o bere care primește un tratament special pentru a se elimina alcoolul, făcându-l zero alcoolic sau aproape. Până nu demult era un produs greu de găsit pentru că nu era solicitat. Astăzi, din ce în ce mai multe brenduri de bere produc și variantele nealcoolice, chiar de calitate excelentă, nu numai industrial.

Este sigur să bei bere fără alcool în timpul sarcinii?

Greu de dat un răspuns precis. Încă nu există studii care să poată da anumite răspunsuri cu privire la consumul de bere fără alcool în timpul sarcinii. Aceasta deoarece, deși precizarea de zero alcool pe etichetă este destul de sigură, multe beri pot conține încă urme de etanol. Acesta este nesigur pentru sănătatea fătului și potențial responsabil pentru sindromul alcoolic fetal (SAF).

Prin urmare, medicii sfătuiesc viitoarele mame să nu consume bere fără alcool în timpul sarcinii. În timp ce, îndoielile cu privire la alăptare sunt numeroase, deoarece unele studii ar indica chiar beneficii atunci când alăptează.

Ce se întâmplă dacă bei bere fără alcool când ești însărcinată?

Chiar dacă berea fără alcool suferă un tratament special care îi îndepărtează conținutul de alcool, aceasta este obținută evident din berea alcoolică. Din acest motiv, există riscul să rămână oricum urme de alcool. Având în vedere că nu se știe cum poate reacționa organismul chiar și la cea mai mică asimilare de etanol, este mai bine să nu îți asumi riscuri.

În plus, berea fără alcool, în urma tratamentului pe care îl suferă, conține mult mai multe zaharuri/carbohidrați decât berea alcoolică; care este deja destul de bogată (și calorică). Mamele care trebuie să fie atente la greutate sau care, mai rău, suferă de diabet de sarcină trebuie să evite categoric consumul de zahăr.

Pe de altă parte, în timpul sarcinii (și nu numai) există multe băuturi gustoase pentru potolirea setei. Acestea nu au alcool și sunt mai sănătoase. Pe lângă clasicele băuturi carbogazoase, utile pentru a te răcori, poți bea dverse smoothie-uri și cocktail-uri fără alcool. Gustul este practic identic cu cel al versiunilor alcoolice.

Așadar, dragi mămici, nu vă asumați niciun risc și, de asemenea, evitați berea fără alcool în timpul sarcinii!

My title page contents