Îngrijirea în timpul sarcinii. Alimentația și îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Îngrijirea în timpul sarcinii. Alimentația și îngrijirea pielii în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, după cum știm, corpul trece prin unele schimbări. Pielea și părul devin mai fragile, fizicul și psihicul trec de asemenea prin unele schimbări. De aceea, este important să ai grijă de tine, puțin mai mult decât de obicei. Îngrijirea în timpul sarcinii este un aspect foarte important pentru viitoarea mămică.

 

Nutriție în timpul sarcinii

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru îngrijirea corpului în timpul sarcinii este să fii atentă la nutriție. Este important pentru frumusețe, dar mai ales pentru sănătate. O hrană potrivită ajută la:

  • menținerea elasticității pielii;
  • menținerea unui păr sănătos și viguros;
  • păstrarea greutății în limitele normale;
  • controlul zahărului din sânge;
  • o tensiune arterială normală.

Alimentația unei femei gravide trebuie să fie deosebit de echilibrată și să conțină cantitatea potrivită de proteine, vitamine, minerale și carbohidrați .

Fără exagerări: controlul greutății este foarte important, iar creșterea greutății corporale nu trebuie să depășească 9-12 kg. Punerea prea multor kilograme poate contribui, de fapt, la apariția diabetului gestațional și a hipertensiunii arteriale. În plus, 9-12 kg se pierd rapid, după naștere, mai ales dacă vei alăpta. În schimb, dacă vei lua mai mult în greutate, va fi mult mai complicat să-ți revii la forma de dinainte de sarcină.

 

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Pielea, pe parcursul celor nouă luni, merită o atenție deosebită. Îngrijirea corpului în timpul sarcinii începe chiar din acest punct. Imperfecțiunile care apar cel mai frecvent sunt vergeturile, în special pe abdomen, șolduri și sâni, și pete întunecate, în special pe față.

Pentru a preveni vergeturile, trebuie folosite creme speciale, aplicate cu consecvență, de preferință după duș. Există o mulțime de creme, unele foarte scumpe, dar există un remediu natural foarte eficient: ulei de migdale dulci. Aplicat pe sâni, abdomen, șolduri și coapse, o dată sau de două ori pe zi, ajută la prevenirea vergeturilor. Poate fi folosit și pe restul corpului ca hidratant. Se absoarbe mai repede decât cremele, deci este recomandabil să aștepți câteva minute înainte de îmbrăcare, pentru a nu păta îmbrăcămintea.

În ceea ce privește prevenirea petelor întunecate de pe față, este important să eviți lămpile de bronzare și expunerea la soare (chiar și la munte, nu doar la mare). Pentru expuneri chiar și pe termen scurt, este important să folosești un agent de protecție solară cu un factor de protecție de cel puțin 50, în timp ce pentru ritualul zilnic de îngrijire ar trebui să folosești un hidratant cu un factor de protecție și nu doar în timpul verii.

My title page contents