3 măști de față cu portocale pregătite acasă

Descoperă 3 măști de față cu portocale pregătite acasă și testează-le și tu! Portocalele sunt aliați prețioși ai frumuseții, datorită vitaminelor în care sunt bogate și sunt foarte potrivite pentru prepararea măștilor de față DIY. Portocalele conțin în special vitamina C, care promovează sinteza colagenului, și vitamina A, care încetinește îmbătrânirea celulară; acestea lucrează împreună pentru a vă face pielea suplă și radiantă.

Utilizați portocale pentru tratamente de înfrumusețare, care să fie aplicate în mod regulat pe față pentru rezultate de lungă durată și pentru a avea o față proaspătă și odihnită.

Portocala, pe lângă faptul că este bogată în vitamina C, în plus contribuie și la bunăstarea sistemului imunitar; de asemenea, este un adevărat panaceu pentru față și păr. Cu măștile pe bază de portocale do-it-yourself poți obține o față strălucitoare și curată și un păr strălucitor și revigorat.

 

Iată 3 măști de față cu portocale pregătite chiar de tine acasă:

1. Mască împotriva oboselii

Ingrediente necesare:

1 portocală

1 albuș de ou

2 linguri de lapte praf

1 lingura de miere

Preparare: Cureți o portocală îndepărtând partea albă, apoi adaugi albușul, laptele praf și mierea. Amesteci bine.

Aplicare: Întinzi uniform amestecul pe față și gât, lăsând să acționeze timp de 20 de minute. Îndepărtezi masca cu un tampon de bumbac, după care îți clătești bine fața cu apă caldă.

2. Mască energizantă

Ingrediente necesare:

sucul unei jumătăți de portocală

1 borcan de iaurt

Preparare: Amesteci într-un castron sucul de portocale cu un borcan de iaurt până când obții un amestec omogen. Înainte de a aplica masca pe față, este important să cureți bine pielea prin îndepărtarea machiajului și a impurităților cu un produs de curățare special.

Aplicare: Apoi presari amestecul pe față, acordând atenție zonelor delicate, cum ar fi conturul ochilor și buzelor. Lași să acționeze timp de 5 minute, după care îndepărtezi masca cu multă apă caldă. Usucă bine fața și hidrateaz-o profund cu o cremă bună.

3. Ser hrănitor pentru față

În plus față de măștile de față, poți pregăti acasă și un ser hrănitor folosind doar suc de portocale. Cum procedezi? Sucul de portocale filtrat cu o strecurătoare căptușită cu tifon steril poate fi, de fapt, o bază excelentă pentru o loțiune hrănitoare utilă pentru revigorarea și tonifierea pielii. Pur și simplu pui sucul într-un recipient pentru cuburi de gheață și îl introduci în congelator. Când îți simți pielea ternă și obosită, tot ce trebuie să faci este să îți ștergi fața cu un cub, chiar și de mai multe ori pe zi. Rezultatul va fi uluitor!

Alte recomandări pe care să le iei în calcul:

Evident, dacă ai alergii, leziuni pe piele sau chiar o piele deosebit de sensibilă, sfatul este să nu aplici pe față o astfel de mască pregătită în casă. În plus, dacă ai îndoieli, este recomandat să contactezi medicul, dermatologul sau cosmeticianul pentru a nu-ți asuma niciun risc.

De asemenea, în sezonul cald, dacă urmează să te expui la soare, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă de timp, nu face tratamente pe bază de citrice: acestea sunt fotosensibile și ai putea risca un eritem și arsuri.

My title page contents