Alegerea parfumului potrivit. Decalogul pentru alegerea unui parfum

Alegerea parfumului potrivit poate să nu fie foarte simplă. Un parfum este subiectiv pentru că reușește să dezvăluie personalitatea purtătorului. Dar există caracteristici, dacă le alegi bine, care conduc spre propriul parfum pentru totdeauna.

 

Sunt persoane care poartă întotdeauna același parfum, de dimineață până seara, pentru că ele văd în notele olfactive povestea personalității lor. Există persoane care au mai multe parfumuri, pentru că iubesc să-l schimbe în funcție de ocazii sau de dispoziții. Și mai sunt acele persoane care sunt în căutarea constantă a esenței capabile să dezvăluie individualitatea fără prea multe cuvinte.

 

Alegerea parfumului potrivit. Decalogul pentru alegerea unui parfum

1. Nu te grăbi!

Cumpărarea unui parfum nu este la fel de rapidă și impulsivă precum comandarea unei cafele într-un bar. Odată ce alegi să schimbi aroma, trebuie să-ți aloci un timp. Să asculți istoria parfumului, să ai timp să savurezi piramida olfactivă și să simți cum evoluează pe piele, pentru a vedea dacă este alegerea potrivită.

2. Scopul pentru un ingredient care face apel

Alegi o notă olfactivă ca punct de plecare. Vorbim aici despre persoanele care iubesc mirosul dulce și ușor picant al trandafirului. Alții preferă îmbunătățirea aromei cu vetiver sau patchouli. Sfatul specialiștilor este să te concentrezi asupra a ceea ce îți place sau, dacă nu ești hotărâtă, să cauți un parfum clasic în parfumerie.

3. Nu testa prea multe (miroase maxim trei)

Mirosind prea multe parfumuri, nu mai reușești să distingi aromele. Se întâmplă când sunt prea multe în aer și se amestecă împreună. De aceea este important să începi cu maximum trei parfumuri și, dacă nu ești mulțumită, ieși afară, în aer liber, pentru a neutraliza simțul mirosului. Apoi continuă să cauți aroma perfectă.

4. Fă în primul rând testul de „mouillettes”

Odată ce ai identificat tipul de parfum pe care îl dorești, continuă cu testarea acestuia. O modalitate ingenioasă și destul de bună este folosirea cartonașelor de test, cunoscute și sub numele de „blotter” sau „mouillettes” (din franceză). Acestea sunt o alternativă la testarea pe piele. Parfumurile testate pe cartonașe diferă totuși puțin de cele testate pe piele, deși păstrează caracteristicile esențiale ale acestora. Testarea parfumului de pe cartonaș îți va oferi o primă reacție la miros, chiar dacă nu este efectul definitiv pe care îl va avea asupra pielii.

5. Alegerea parfumului potrivit, pe piele

Odată ce parfumul a fost ales, este esențial să-l încerci pe încheietura mâinii, deoarece fiecare dintre noi are o piele diferită, iar aroma variază de la o persoană la alta. Este faza aproape definitivă, pentru că poți spune dacă pielea poartă bine parfumul (se completează) sau dacă miroase mai bine pe cartonașul pentru test.

6. În cele din urmă, testează-l pe haine

O alta dovadă este sa vezi cum hainele, în special lâna, sunt îmbibate cu parfumul ales. Aici ai nevoie de un test, acasă, direct în dulap.

7. Alegerea parfumului potrivit. Nu te grăbi, gândește-te după o pauză la o ceașcă de cafea

Persoanele care nu sunt convinse, trebuie să vaporizeze parfumul și să ia o pauză. Cafeaua va ajuta la neutralizarea simțului mirosului și va face parfumul să se simtă pe încheietura mâinii, cu mai multă claritate și conștientizare.

8. Învață să vaporizezi parfumul în mod corespunzător

Ai grijă cum porți parfumul. Se vaporizează pe o încheietură, iar cu cealaltă se tamponează, nu trebuie frecat. Sau creezi un nor de parfum și te învârți în el.

9. Odată ce simțul mirosului este curățat, se instalează instinctiv

Specialiștii spun că de obicei persoanele cumpără fie primul parfum testat, fie ultimul pe care-l miros. Dar aceasta este (aproape) o legendă urbană. Adevărul este că simțurile vor înțelege ce este mai bine pentru tine și-ți vor demonstra.

10. Combină crema de corp pentru un efect amplificat al parfumului

Odată ce te îndrăgostești de un parfum, nu o să renunți la el niciodată. Și este mai bine să nu-l modifici cu o cremă corporală diferită. Poți alege o cremă de corp cu aceeași aromă, pe care să o folosești separat sau împreună cu parfumul.

My title page contents