Stimularea producției de colagen. 5 moduri de a crește producția de colagen

Stimularea producției de colagen. 5 moduri de a crește producția de colagen

Stimularea producției de colagen se poate realiza într-un mod natural. Un aspect tineresc este extrem de apreciat, dar frumusețea unei persoane se referă la întreg organismul, care trebuie să fie sănătos. Pielea sănătoasă este un bun indicator al modului în care se simte restul corpului tău. Nu există nicio modalitate de a opri complet semnele de îmbătrânire. Este mult mai ușor să ne protejăm pielea în timp, având grijă să avem un organism sănătos, decât să încercăm să-l reparăm mai târziu. Stimularea producției de colagen în mod natural, îmbunătățește nu numai aspectul nostru, dar și sănătatea întregului organism.

Stimularea producției de colagen. Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai comună proteină care se găsește în organism. Este prezent în tendoane, grăsime și ligamente, dar și în alte locuri. Acesta ajută „piesele” corpului nostru pentru a se potrivi împreună, și este esențial pentru rezistența structurii noastre osoase. Atunci când nivelurile de colagen sunt sănătoase, celulele care conțin colagen au un aspect puternic și tineresc. Elastina este un alt fel de proteină ​​în organism. Elastina se găsește în locuri în organism, cum ar fi în artere și în plămâni. Elastina și colagenul sunt proteine ​​găsite în piele. Lucrează împreună pentru a da pielii textură și formă. Stimularea creșterii producției de colagen provoacă un efect de domino. Cu cât avem mai mult colagen, cu atât mai mult corpul este capabil să-l producă și să-l mențină.

Iată 5 moduri în care poți stimula mod natural producția de colagen din corpul tău:

1. Gel de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera a fost mult timp folosit pentru vindecarea rănilor și calmarea acestora. Motivul pentru care lucrează pentru a trata tăieturi și arsuri se datorează faptului că planta de aloe vera crește producția de colagen, atunci când este aplicată local sau chiar luată pe cale orală, sub formă de capsule etc. Această proprietate de stimulare a creșterii celulelor poate ajuta la creșterea producției de colagen din piele. Gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe piele, în formă pură, sau sub formă de mai multe produse de pe piață, care-l conțin. Studiile arată ca administrarea unui supliment oral de aloe vera va îmbunătăți calitatea pielii.

2. Stimularea producției de colagen. Alimente bogate în vitamina C

Vitamina C este esențială pentru sinteza acidului hialuronic. Acidul hialuronic este folosit pentru accelerarea timpului de recuperare și ameliorare al articulațiilor dureroase. Fără niveluri adecvate de vitamina C, organismul nu va beneficia pe deplin de alimente care conțin acid hialuronic. Un studiu sugerează că acidul hialuronic poate ajuta la creșterea producției de colagen în corpul uman. Acesta se găsește în mod natural în organism, dar scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Consumul de alimente bogate în vitamina C și aminoacizi poate crește nivelul de acid hialuronic și colagen din organism. Alimente cum ar fi portocale, ardei, varză, varză de Bruxelles, broccoli și căpșuni sunt bogate în vitamina C. Concentratul de acid hialuronic poate fi achiziționat de la farmacie.

3. Ginseng anti-îmbătrânire

Ginsengul este absorbit în piele, fără a provoca reacții adverse pe care multe produse farmaceutice chimice le au, și ajută pielea să-și păstreze forma sa originală. S-a constatat, de asemenea, că ajută la creșterea producției de colagen. Studiile au demonstrat capacitatea ginsengului de a apăra pielea împotriva razelor UVB. Antioxidanții care sunt eliberați în sânge, atunci când iei un supliment de ginseng sau când bei ceai care conține ginseng, pot proteja celulele sănătoase și contribuie la obținerea unui ten strălucitor.

4. Stimularea producției de colagen. Coriandru

Coriandrul este o plantă ce conține vitamina C, care a fost asociată cu refacerea producției de colagen. De asemenea, coriandrul conține acid linolenic, cunoscut ca un factor puternic anti-îmbătrânire pentru piele. Acidul linolenic conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi în sânge, care descompun celulele pielii sănătoase. Extractul de coriandru poate fi achiziționat și administrat pe cale orală ca un agent detoxifiant.

5. Alge marine

Ingredientele obținute din plante devin din ce în ce mai populare, ca parte a rutinei de frumusețe. Multe daune ale pielii sunt cauzate de „oxidare“ – expunerea pielii la elemente cum ar fi poluarea, care pot afecta creșterea celulară. Algele marine sunt capabile să prevină oxidarea, menținând elasticitatea pielii și colagenul. Algele sunt disponibile în multe magazine cu produse alimentare, sub formă de suplimente orale.

 

 

My title page contents