Eficiența aromaterapiei în lupta cu stresul

Eficiența aromaterapiei în lupta cu stresul a fost demonstrată de-a lungul timpului. Aromaterapia este un aliat de nădejde împotriva multor afecțiuni, în special de natură psihică. Aromele sunt capabile să stimuleze gândirea pozitivă și astfel să susțină și vindecarea fizică. Pentru că știm că o minte deschisă și relaxată corespunde și unui corp mai sănătos.

 

Vorbind despre relaxare, trebuie spus că uleiurile esențiale sunt un ajutor de necontestat împotriva stresului, a anxietății sau a stărilor de panică. Și, în general, de agitație sau în cazul unor evenimente neplăcute care necesită atenție și concentrare specială, cum ar fi examene sau situații dificile de lucru.

Când trebuie să-ți păstrezi starea de bine, fără griji și stres, poți apela la o serie de esențe excelente pentru a promova relaxarea și claritatea mentală. De asemenea, poți utiliza uleiuri împreună cu creme de corp sau diluate în băi calde pentru a crește eficiența aromoterapiei.

 

Eficiența aromaterapiei în lupta cu stresul. Iată câteva uleiuri esențiale pentru relaxare, pe care să le ai întotdeauna acasă:

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este o plantă cu aromă amețitoare, din care se obține unul dintre cele mai benefice uleiuri esențiale. Una dintre proprietățile sale benefice este de a promova relaxarea, facilitând de asemenea, somnul.

Ulei esențial de rozmarin

Excelent pentru o serie de probleme de piele, uleiul esențial de rozmarin este un panaceu împotriva schimbărilor de dispoziție și a iritabilității excesive. Promovează relaxarea și gândirea pozitivă.

Ulei esențial de portocală dulce

Un miros de citrice care revigorează aerul, dar și un remediu excelent împotriva stărilor depresive. Uleiul esențial de portocală dulce este, de fapt, foarte folosit împotriva tristeții cronice, dar și împotriva stresului cauzat de situații greu de gestionat.

Eficiența aromaterapiei în lupta cu stresul. Ulei esențial de geraniu

Ajută la găsirea unui echilibru emoțional, în combaterea depresiei, a stresului și a gândirii negative. Foarte bun pentru relaxarea minții înainte de un eveniment care provoacă tensiune.

Ulei esențial de tămâie

Planta uscată a fost folosită de secole pentru practici meditative, tocmai datorită calităților sale relaxante asupra minții și a nervilor. Uleiul de tămâie are aceleași virtuți ca și planta arsă. Și poate fi folosit pentru a-ți recăpăta starea de calm și concentrare.

Ulei esențial de balsam de lămâie

Balsamul de lămâie este o plantă perenă de la care se extrage un ulei esențial cu puternice efecte antidepresive și de calmare. De asemenea, stimulează concentrarea și promovează seninătatea mentală.

Eficiența aromaterapiei în lupta cu stresul. Uleiul esențial de salvie

Salvia este o plantă cu efecte de relaxare bine-cunoscute. De asemenea, promovează claritatea mentală și ajută la găsirea unei bune dispoziții, alungând gândirea negativă.

My title page contents