BENEFICIILE ULEIULUI DE LAVANDĂ.12 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI DE LAVANDĂ

Tu știi care sunt beneficiile uleiului de lavandă? Lavanda (lavandula angustifolia) este cea mai versatilă plantă dintre toate cele folosite în uleiurile esențiale. Cunoscută pentru efectele sale relaxante asupra corpului, levănțica terapeutică este o foarte bună prietenă a pielii. Poate fi folosită pentru dezinfectarea rănilor, acționează împotriva vânătăilor și este benefică în caz de iritare a pielii. Parfumul este calmant, relaxant și echilibrant – fizic și emoțional. A avea o sticlă de lavandă în jurul tău este ca și cum ai avea propria trusă de prim ajutor, dar și un parfum.

Beneficiile uleiului de lavandă. Iată 12 moduri în care poți folosi lavanda în viața ta de zi cu zi:

1. Calmare

Pune 2-3 picături de ulei de lavandă în palmele tale, apoi inhalează, pentru a atrage mirosul în glanda ta amigdală (depozitul emoțional). Te ajută să-ți liniștești mintea. Apoi, freacă-ți picioarele, mâinile, încheieturile (orice loc), pentru un efect calmant imediat asupra corpului.

2. Ajutor pentru somn

Pui o picătură de ulei de lavandă între palme și freci. Apoi picuri puțin și pe pernă, pentru a te ajuta să dormi mai ușor.

3. Înțepături de albine/insecte

Pune o picătură de ulei de lavandă pe locul înțepat de albină sau oriunde te-a înțepat vreo insectă, pentru a opri mâncărimea, pentru a reduce inflamarea locului.

4. Arsuri minore

Pune 2-3 picături de ulei de lavandă pe o arsură minoră, pentru a reduce durerea. Rezultatul: Locul nu se va înroși, umfla și nici nu te va durea. Niciun semn de arsură. Lavandă e minunată!

5. Răni

Pune ulei de levănțică pe tăieturi, pentru a opri sângerarea. Uleiul de lavandă curăță rana și omoară bacteriile.

6. Eczemă/Dermatită

Amestecă câteva picături de ulei de lavandă cu ulei de nucă sau cu ulei de nucă de cocos, susan etc. și folosește-l local pe eczeme și în caz de dermatită.

7. Greață sau rău de mișcare

Pentru a atenua simptomele de rău de mișcare, pune o picătură de ulei de lavandă în vârful limbii, în spatele urechilor sau în jurul buricului.

8. Sângerare nazală

Pentru a opri o sângerare nazală, pune o picătură de ulei de lavandă pe un tifon și înfășoară-l în jurul unui mic cub de gheață. Pui acest mic „pachețel” în mijlocul buzei superioare, la baza nasului și ține-l atât timp cât este confortabil sau până când sângerarea se oprește.

9. Piele uscată sau crăpată

Uleiul de lavandă este foarte bun aplicat pe piele uscată sau crăpată.

10. Buzele crăpate sau arse de soare

Pune o picătură de ulei de lavandă pe buzele crăpate sau arse de soare.

11. Febra fânului

Freacă o picătură de ulei de lavandă între palme și inhalează adânc, pentru a ajuta la atenuarea simptomelor febrei fânului.

12. Mătreața

Pune câteva picături de ulei de lavandă pe scalp. Ajută la eliminarea mătreții.

 

În plus… Beneficiile uleiului de lavandă

Adaugă câteva picături de lavandă la orice rețetă pe care dorești să o îmbunătățești. Lavanda este un ulei esențial care îți poate îmbunătăți viața și starea de spirit.

My title page contents