Cum readucem pasiunea în cuplu? Prin toate metodele. Toate!

Într-o relație, cu cât cei doi sunt împreună de mai mult timp, cu atât este mai mare riscul ca flacăra să se stingă. Cum readucem pasiunea în cuplu? Prin toate metodele. Toate!

 

Nimeni nu mă va convinge că în relația pe care o are de 5, 10 sau 20 de ani acest lucru nu s-a întâmplat. Sau că sigur nu se va întâmpla. Și când spun asta nu înseamnă că vreau să insinuez că cei doi nu se mai iubesc. Cu trecerea anilor, pasiunea devine… compasiune. Nu, nu în sensul din dicționar al termenului! Mi-a plăcut de fapt jocul de cuvinte. În realitate mă refer la transformarea iubirii pătimașe într-un atașament emoțional profund față de partener. Și totuși, cum readucem pasiunea în cuplu? Mai este posibil acest lucru? Mai contează el după ce ați câștigat ceva mai valoros? Psihoterapeuții susțin că da. Și ne oferă câteva – să le zicem – trucuri.

Cum readucem pasiunea în cuplu?

Chiar dacă atașamentul emoțional este puternic, asta nu înseamnă că de pasiune și romantism nu mai e nevoie. Vă invit să le faceți și lor loc în viața voastră.

Cere-i o întâlnire

Să ne înțelegem! Nu o întâlnire cu grupul de prieteni. Nici pentru a merge împreună la hipermarket, după cumpărături. O întâlnire adevărată, ca acelea pe care le aveați la începutul relației. Poate chiar în exact unul dintre acele locuri. Dichisește-te așa cum o făceai atunci, ca să impresionezi. Și pentru că acum știi foarte bine și ce îi place, surprinde-ți partenera/partenerul cu un cadou. Sau cu un gest. Plimbați-vă ținându-vă de mână și sărutați-vă în văzul lumii dacă asta simțiți să faceți.

Evadați măcar o zi

Căminul conjugal este și el parte a rutinei. Schimbați cadrul acesta pentru o zi. Și o noapte. Imaginați-vă că sunteți turiști și vă aflați pentru prima dată în oraș. Plimbați-vă, vizitați obiective turistice, serviți cina într-un loc în care nu ați fost niciodată și cazați-vă o noapte la un hotel. Da, da, ai citit bine. Și să nu vă pară rău de prețul plătit. Aventura asta chiar merită banii.

Telefonați-vă fără motive serioase

Desigur, telefonul a fost inventat pentru comunicarea lucrurilor urgente, importante. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi și mai mult de-atât. Când partenerul/partenera nu este fizic lângă tine, amintește-i că e permanent în gândurile tale. Cu un telefon. Șoptește-i promisiuni fierbinți care să-l facă să-și dorească să ajungă cât mai repede acasă. Și ține-ți promisiunile.

Eliberați-vă fanteziile

N-ați mers niciodată mai departe de conveniențe. Poate că a venit timpul să faceți pasul. Poate că este necesar să îl faceți. Un psiholog american propune ceva care poate părea morbid: să stabiliți ca într-o zi să faceți sex ca și când ar fi pentru ultima dată. Cel mai probabil că veți da frâu liber tuturor fanteziilor ferecate și pasiunea se va dezlănțui. Din acel moment s-ar putea să începeți, practic, o altă viață.

Să nu uitați de:

Lenjerie sexy;
Un parfum bun;
O sticlă de vin;
Lumânări parfumate;
Spumă de baie;
Muzică romantică;
Flori.
Sunt admise orice combinații de două luate câte… toate. Dacă se poate.

My title page contents