Strugurii te îngrașă? Depinde ce cantitate consumi!

Strugurii te îngrașă? Strugurii sunt fructele care ne îmbogățesc mesele aproape toată toamna. Sunt fructe foarte iubite, dar, în ciuda faptului că se află pe mesele tuturor, multe persoane nu știu clar dacă strugurii îngrașă sau dacă pot fi un ajutor valoros pentru a pierde câteva kilograme.

Mai întâi trebuie precizat că nu numai strugurii proaspeți, ci și stafidele sunt bune pentru sănătatea ta.

Strugurii te îngrașă? Bogați în minerale, vitamine și antioxidanți prețioși pentru organism, dar și în multe zaharuri, strugurii te îngrașă doar într-un singur caz. Atunci când nu dai importanță cantităților. Cu toate acestea, eliminarea completă a strugurilor din dieta zilnică nu este deloc o idee bună.

Strugurii te îngrașă? Iată ce este adevărat!

Strugurii sunt unul dintre cele mai dulci fructe. Conțin cantități mari de zaharuri simple, cu absorbție rapidă, care consumate în exces favorizează o producție exagerată de insulină; un hormon care stimulează foamea și promovează acumularea de kilograme și apariția diabetului de tip 2.

De aceea, sfatul este să consumi aceste fructe cu moderație: 100 de grame de struguri oferă aproximativ 60 de calorii.

Idealul este să combini strugurii la masă cu fibre vegetale sezoniere care încetinesc absorbția zaharurilor, proteinelor (carne, pește, ouă sau leguminoase) și grăsimi bune, cum ar fi cele prezente în uleiul de măsline extravirgin și în fructele uscate (nuci, migdale etc.) care sporesc efectul de sațietate.

O mulțime de calorii, dar bune!

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas, strugurii sunt folositori nu numai pentru cei care doresc să urmeze o dietă sănătoasă, ci și pentru cei care doresc să piardă în greutate. Cum e posibil acest lucru? Din cercetare vine o confirmare: strugurii nu sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, așa cum am amintit mai sus (60 de calorii la o 100 de grame de fruct). Cu siguranță nu sunt puține, dar nu trebuie să uităm niciodată că strugurii au, de asemenea, proprietăți de ardere a grăsimilor; caloriile conținute în aceste fructe provin în proporție de 95% din zaharurile prezente, cum ar fi fructoza. Acestea sunt zaharuri bune, care sunt categoric diferite de cele rafinate.

Totuși, vorbim despre o cantitate infinit mai mică de calorii decât cele care pot fi găsite în orice gustare ambalată. În concluzie, este mai bine să mănânci struguri decât un baton de ciocolată cumpărat pe fugă.

Ferește-te de zahărul din strugurii uscați!

Da, în cazul stafidelor lucrurile stau puțin diferit|: sunt mult mai calorice decât strugurii proaspeți. 100 de grame de stafide conțin cel puțin 300 de calorii! De asemenea, în acest caz, totuși, nu este necesar să le elimini complet din dietă.

În doze moderate, ajută la reglarea intestinelor, oferă organismului cantitatea potrivită de fier și chiar ajută la menținerea dinților sănătoși.

În orice formă alegi să-i consumi, strugurii oferă multe beneficii. Cuvântul cheie este întotdeauna moderație. Nu trebuie să abuzăm de acest fruct delicios atât pentru că este foarte bogat în zaharuri; în plus, dacă este ingerat în cantități mari, acest fruct poate avea efecte laxative.

Toată lumea poate mânca struguri, consumul nu este recomandat doar persoanelor care suferă de alergii sau celor cu probleme de hiperglicemie.

Înainte de a te gândi dacă să renunți complet la struguri, ia în calcul avantajele și dezavantajele consumului acestui fruct în dieta de zi cu zi.

Iată toate beneficiile pe care le au strugurii negri și de ce să-i mănânci:

Dezumflă și purifică

Acest fruct are o bună acțiune de detoxifiere. Concentrația ridicată de potasiu stimulează diureza și, în schimb, favorizează eliminarea stagnării, responsabilă pentru retenția apei în corp.

Sunt bogți și în fibre

Avantajele? Acestea promovează sănătatea și regularitatea intestinului și te ajută să rămâi în formă.

Combat colesterolul ridicat

Acest fruct este o sursă bună de vitamina C, magneziu și quercetină, aliați ai bunei funcționări a circulației sângelui.

De fapt, ele contracarează formarea colesterolului LDL (cel „rău”) în favoarea celui HDL („bun”).

Previn îmbătrânirea

Strugurii sunt bogați în polifenoli cu acțiune antioxidantă, cum ar fi resveratrolul. Contracarează acțiunea nocivă a radicalilor liberi și protejează împotriva stresului oxidativ, responsabil de îmbătrânire.

Acest fruct este, de asemenea, o sursă bună de vitamine aliate ale pielii. Oferă vitamina A, prețioasă pentru tonusul țesuturilor.

De asemenea, asigură vitamina C care promovează producția de colagen, o proteină care menține pielea elastică și contracarează stările inflamatorii ale pielii, responsabile pentru multe tulburări, inclusiv celulita.

Un aliat pentru combaterea atacurilor foamei

Strugurii, fiind bogați în fibre și apă, au o putere de sațietate foarte mare. Consumul de struguri ca gustări între mese ajută la ținerea foamei la distanță și la menținerea senzației de sațietate timp de câteva ore. Datorită conținutului ridicat de apă, consumul de struguri înseamnă și hidratare.

Așadar, consumă struguri și evită gustările obișnuite care te îngrașă; și care cu siguranță nu au proprietăți nutritive sau benefice pentru organism. De asemenea, consumul câtorva struguri înainte de mese te poate ajuta să mănânci mai puțin.

Ce cantitate de struguri să consumi?

Nu există cantități recomandate pentru strugurii proaspeți, dar exagerarea nu este niciodată o idee bună. Chiar dacă nu există restricții, ai grijă să mănânci moderat. Nu uita că strugurii, dacă sunt consumați în cantități excesive, pot avea efecte laxative!

În ceea ce privește stafidele, este recomandabil să nu mănânci mai mult de câteva boabe pe zi, dacă dorești să eviți creșterea în greutate.

Ce varietate de struguri să alegi?

Cel mai potrivit strugure pentru dietele de scădere în greutate este cel alb, mai puțin caloric decât alte soiuri și foarte bogat în apă. Strugurii negri sunt perfecți pentru cei care doresc să-și îmbunătățească circulația și să fortifice vasele de sânge.

Dacă ești sportiv, strugurii sunt mâncarea potrivită pentru tine. Câțiva struguri pot asigura cantitatea potrivită de nutrienți înainte de antrenament. Strugurii, datorită proprietăților lor, sunt, de asemenea, utili pentru cei care urmează o dietă de detoxifiere.

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents