5 alimente benefice în timpul alăptării, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș

Ce să mănânci în timpul alăptării? În cele ce urmează, vei descoperi 5 alimente benefice în timpul alăptării. Ești una dintre proaspetele mămici și o serie de întrebări nu-ți dau pace? Probabil că una dintre ele se referă la dieta adecvată și la obiceiurile alimentare.

De aceea, te invit să descoperi câteva alimente care sunt benefice în timpul alăptării.

5 alimente benefice în timpul alăptării, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș

1. Piersici, portocale și mandarine

Aceste trei fructe se caracterizează prin culoarea lor portocalie; culoare care indică faptul că acestea conțin betacaroten, o provitamină A, pe care organismul o transformă în vitamina A atunci când este ingerată și absorbită.

Ce rol are vitamina A? Această vitamină ajută la întărirea sistemului digestiv. În plus, îmbunătățește producția și compoziția sângelui și a laptelui. Cu toate acestea, nu trebuie să mănânci aceste fructe în fiecare zi. Medicii recomandă să mănânci trei sau patru pe săptămână și poți varia fructele în fiecare zi în funcție de sezon, astfel încât să nu ajungi să te plictisești de ele.

2. Nucile

Sunt printre cele mai benefice alimente în timpul alăptării. Și asta, deoarece nucile conțin o mulțime de antioxidanți, care pot ajuta mămicile care alăptează să producă mai mult lapte matern.

Și pentru că există multe soiuri de nuci, le poți alege pe cele care îți plac cel mai mult. În plus, le poți mânca în orice moment al zilei. Unele persoane iubesc foarte mult nucile și bine fac!

Ce cantitate să mănânci? Dacă ești însărcinată, poți mânca o porție mică, de două sau trei ori pe săptămână. Nu exagera cu cantitatea, deoarece beneficiile nucilor ar putea fi afectate negativ dacă mănânci prea multe.

3. Produse lactate

În același mod în care mama își hrănește copilul cu lapte matern, tot așa trebuie să-l și consume. În acest sens, produsele lactate sunt esențiale, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Acest lucru se datorează faptului că va ajuta mineralizarea osoasă a bebelușului. Cu toate acestea, se recomandă să alegi lapte cu conținut scăzut de grăsimi și să bei aproximativ un litru pe zi.

4. Pește

Unul dintre cele mai benefice alimente în timpul alăptării este peștele. De asemenea, poți alege între pește alb și albastru, deoarece ambele sunt alimente benefice în timpul alăptării.

Se recomandă consumul de pește aproape în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă consideri că este prea mult sau nu îți place foarte mult peștele, poți consuma acest aliment de trei ori pe săptămână.

Ca recomandare și având în vedere varietatea de pești care există, evită să consumi din cei mai mari, cum ar fi peștele-spadă. Aceasta, deoarece acești pești sunt mai susceptibili de a conține mercur, care este foarte dăunător pentru copil.

5. Leguminoasele

Leguminoasele sunt unul dintre cele mai bune alimente pe bază de plante în timpul alăptării. Ele au un conținut scăzut de grăsimi și oferă, de asemenea, o mulțime de proteine. Ca rezultat, acestea îți vor stimula energia și vor ajuta copilul să se dezvolte.

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi foarte des în timpul alăptării

În același mod în care există alimente benefice în timpul alăptării, trebuie să reduci aportul anumitor alimente și să elimini complet altele din dieta ta.

În primul rând, ar trebui să incluzi alimente bogate în zahăr, cum ar fi ciocolata, produsele de patiserie sau băuturile zaharoase. În plus, ar trebui să eviți carnea grasă, cârnații și mezelurile.

În al doilea rând, ar trebui să nu consumi băuturi alcoolice și tutun. Deși tutunul nu este un aliment, este la fel de dăunător ca și alcoolul.

În concluzie, niciun aliment nu este dăunător sănătății tale sau a copilului tău dacă îl consumi cu moderație. Cu toate acestea, este adevărat că, în timp ce unele alimente sunt benefice în timpul alăptării, altele sunt mai dăunătoare.

My title page contents