Calendarul fructelor și legumelor pentru copii primăvara

Ce conține calendarul fructelor și legumelor pentru copii în sezonul de primăvară? De ce să alegi fructe și legume de sezon pentru copii? După lunile reci de iarnă, când oferta de legume și fructe e mai limitată, este foarte important să oferi copiilor alimentele potrivite sezonului. Descoperă în cele ce urmează un calendar cu fructe și legume de primăvară.

Printre alimentele mai puțin iubite de copii se numără cu siguranță fructele și legumele care, în ciuda culorilor, gusturilor și texturilor lor variate, nu reușesc întotdeauna să fie acceptate de către cei mici.

Ghidează-te după calendarul fructelor și legumelor pentru copii!

Cum să oferi copiilor legume de sezon?

Dacă ai un copil care refuză legumele, cel mai bine ar fi să alegi împreună cu el doar două-trei, care să fie pe placul lui. Eventual, de sezon! Este bine ca cel mic să continue să mănânce legume pe tot parcursul anului și să i se ofere mereu altele noi, chiar dacă continuă să le refuze. La fiecare prânz și cină, pune o mică porție de legume pe farfurie. Ține cont că o cantitate mică nu doar că este suficientă pentru copil, dar este și mai ușor acceptată. Oferă-i întotdeauna bucăți mici și de diferite feluri sau apelează la condimente variate chiar și pentru aceeași legumă. Vara răsfățați-vă împreună cu legume crude în salate sau consumate ca atare, tăiate în moduri diferite (bastonașe, felii, inimioare etc.)

Alternează serile în care îi oferi legume noi cu cele în care îi oferi copilului pe cele pe care le iubește cel mai mult. Astfel, te asiguri că de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, copilul tău mănâncă legume.

Ce se întâmplă dacă singurele legume care îi plac copilului nu sunt de sezon? Cel mai bine este să faci provizii atunci când sunt disponibile și să le congelezi. De fapt, congelarea este o metodă excelentă de conservare, deoarece păstrează intacte toate proprietățile alimentelor. Atunci când acest lucru nu este posibil, nu ezita să-i oferi totuși legume copilului. Descoperă legumele pe care le preferă în afara sezonului.

Cum să oferi copiilor fructe de sezon?

Fructele sunt, în general, mai populare decât legumele și sunt mai ușor de inclus în dieta copilului. În sezonul cald, de exemplu, poți răsfăța copilul cu piureuri, folosind diverse combinații de fructe pentru a obține diferite arome. De asemenea, pe lângă fructele preferate, mai poți adăuga o cantitate mică de alte fructe, pe care acesta le refuză, astfel încât să le consume fără să-și dea seama. Pentru un gust și o textură mai bune, poți adăuga când pregătești smoothie, o cantitate mică de lapte semi-degresat sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi. O altă idee sunt sorbeturile calde, pe care să le pregătești pe măsură ce zilele devin mai calde. Simplu de făcut și excelente atât ca gustare, cât și ca desert la sfârșitul unei mese. Pur și simplu tai fructele în bucăți mici și le congelezi câteva ore înainte de a le pune în blender.

Fructe și legume de primăvară pentru copii

Fructe și legume de aprilie

Fructe: Încă mai sunt potrivite portocalele, lămâile, grapefruit-ul, kiwi, merele și perele; Apar primele căpșuni.

Legume: Usturoi, sparanghel, morcovi, varză, conopidă, năut, ceapă, arpagic, fasole, salată verde, linte, cartofi, mazăre, praz, țelină, spanac.

Fructe și legume de mai

Fructe: Cireșe, pepeni și zmeură, precum și căpșuni, kiwi, mere, pere și caise, rubarbă.

Legume: Începe sezonul de roșii, ridichi, salată, castraveți, usturoi, sparanghel, morcovi, năut, ceapă, arpagic, fasole boabe, fasole verde, mazăre, fenicul, salată, linte, cartofi noi, țelină, spanac.

 

My title page contents