Alimente pentru copii recomandate primăvara

Alimente pentru copii recomandate primăvara. Se schimbă sezonul, se schimbă vremea și, totodată, și alimentația: apar fructe și legume noi, dar și alte alimente sezoniere. Așadar, cum se poate schimba și adapta dieta unui copil primăvara?

Primăvara, pentru alimentația corectă a unui copil, este recomandabil să se aleagă alimentele potrivite, care dau un impuls de energie organismului și garantează aportul corect de vitamine și minerale. În ceea ce privește legumele, experții recomandă să se aleagă în special cele bogate în potasiu, magneziu, fier și calciu, care au o acțiune eficientă de refacere și întărire a organismului.

Alimente pentru copii recomandate primăvara. Ce legume să alegi?

Fasole verde, varză, sparanghel, dovlecei și spanac: sărurile minerale ajută la combaterea iritabilității și oboselii și promovează somnul. De preferat, legumele crude de sezon și piureurile colorate.

Ce tipuri de pește să conțină alimentația copilului?

Primăvara, este de preferat să alegi pentru meniul copilului tău, specii bogate în Omega 3 (somon în primul rând) care au o puternică acțiune purificatoare și detoxifiantă.

Ce fructe să incluzi în dieta de primăvară a copilului?

Printre fructele de sezon, se recomandă căpșunile, bogate în vitamina C și atât de iubite de copii. Atenție însă la posibilele alergii! De asemenea, poți opta pentru banane: conțin potasiu și magneziu, care luptă împotriva oboselii. Ca fructe uscate, alege nuci și migdale: sunt foarte bogate în acizi grași și, în cazul nucilor, vitamina B1. Aceasta este o vitamină prețioasă pentru transformarea zaharurilor în energie.

Învăță copilul despre ce trebuie să mănânce primăvara

Pentru a promova dieta potrivită în cazul celor mici, este important să-i înveți care sunt alimentele sezoniere și de ce sunt importante. De aceea, înainte de a le adăuga în meniu, este o idee bună să-ți înveți copilul care sunt culorile legate de sezon. Apoi să-l întrebi ce culori preferă și să-l lași să-și aleagă legumele și fructele preferate. Ba chiar puteți face un joc împreună: în fiecare zi să introduceți o culoare nouă în meniu. De asemenea, atunci când vine vorba de alimente de primăvară, în special fructe și legume de sezon, este mai bine să începi cu cantități mici. În acest fel, copilul va avea ocazia să guste și va putea înțelege ce este pe placul său. Ulterior le va cere singur.

Sfaturi utile despre alimentele de primăvară

Pentru a adopta o dietă corectă de primăvară pentru cei mici, creativitatea poate fi de mare ajutor. În acest sens, poți pregăti combinații de feluri de mâncare colorate care să-i atragă pe copii să mănânce. Astfel, poți personaliza felurile de mâncare. De exemplu, pizza este unul dintre multele alimente preferate ale copiilor. Profită de acest detaliu și folosește un anumit tip de legume, de exemplu, care nu afectează aroma, ci o face și mai gustoasă.

Mulți experți în nutriție susțin că alimentele care sunt folosite drept gustări pot fi mult mai plăcute pentru copii. Ele sunt văzute ca rezerve de energie și, prin urmare, sunt consumate cu plăcere.

Nu doar culorile…

Și fructele și legumele pot fi folosite pentru a da naștere la ceva special. De exemplu, o casă realizată pe farfurie din lipie cu legume sau chiar un arc și săgeți din fructe. Toate aceste ingrediente proaspete de sezon vor putea fi transformate în preparate pe gustul copiilor. Aceștia le vor mânca cu mare drag.

Smoothie și fresh – importante în alimentația copilului mic

Alimentele și fructele de sezon conțin substanțe nutritive esențiale pentru corpul copilului. În acest fel, ele pot avea cantitatea potrivită de energie și săruri minerale. Datorită creșterii temperaturilor, cei mici se vor simți mai însetați și pot dori extracte sau chiar piureuri pe bază de fructe de sezon. Acestea sunt amestecuri care pot conține, de asemenea, lapte și ciocolată pentru a da o aromă mai delicioasă acestor extracte și piureuri.

My title page contents