Paste Primavera – un fel de mâncare vegetarian, rapid și ușor de preparat

Paste Primavera - un fel de mâncare vegetarian, rapid și ușor de preparat

Paste Primavera – un fel de mâncare vegetarian, rapid și ușor de preparat. Cu siguranță vei fi cucerit de pastele Primavera! Sănătos și gustos, acest fel de mâncare e potrivit pentru această perioadă, când ne dorim să mâncăm ceva bun, sățios și mai ușor.

Pasta Primavera este un prim fel vegetarian care este foarte ușor de preparat și gata în mai puțin de 30 de minute. Poți consuma pastele atât fierbinți la o cină cu întreaga familie sau alături de prieteni, cât și reci, pentru un picnic sau prânz la serviciu! Acest fel de mâncare, care este de obicei preparată cu penne sau pennette, este, de asemenea, un fel de mâncare sănătos pe care îl poți face și cu paste din grâu integral pentru a menține caloriile scăzute!

Pastele vegetariene Primavera sunt unul dintre acele feluri de mâncare cu care poți cuceri oaspeții! Prietenii vegetarieni vor fi cu siguranță uimiți de combinația perfectă de legume din acest fel de mâncare, iar amatorii de carne nu vor regreta lipsa cărnii sau a peștelui!

 

Paste Primavera

Porții: 4

Pregătire: 20 minute

Gătire: 20 minute

 

Ai nevoie pentru a pregăti Paste Primavera de:

350 g paste Pennette Rigate

300 g fasole verde

300 g de dovlecei

300 g de roșii cherry

150 g de morcovi

1 ceapă roșie

câteva măsline negre fără sâmburi

pătrunjel verde după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

sare fină după gust

piper negru după gust

Pregătești Paste Primavera așa:

Pentru a pregăti Paste Primavera, mai întâi pui la fiert multă apă. Când începe să fiarbă, adaugi un praf de sare și pastele și lași să fiarbă atâta timp cât este indicat pe ambalaj. Între timp, speli bine toate legumele, apoi cureți fasolea verde, îndepărtându-i capetele și eventualele ațe. Toci mărunt pătrunjelul verde și îl dai deoparte. Cureți și tai mărunt ceapa. Cureți morcovii și îi tai în felii, apoi tai și dovleceii tot în felii. În cele din urmă, iei roșiile și le tai în cuburi.

Pui un strop de ulei într-o tigaie mare și îl încălzești, apoi adaugi ceapa și gătești timp de aproximativ 5 minute. În acest moment, adaugi morcovii, fasolea verde și un polonic de apă fiartă de la paste. Mai lași pe foc încă 5 minute. În cele din urmă, adaugi roșiile și dovleceii și continui să gătești legumele încă 10-15 minute.

Condimentezi legumele cu sare și piper, apoi le amesteci bine. Scurgi pastele al dente și le pui direct în tigaie cu sosul. De asemenea, adaugi un polonic cu apa în care au fiert pastele și lași totul să se soteze câteva minute pentru a se omogeniza bine sosul cu pastele. Iei apoi tigaia de pe foc și se adaugi pătrunjelul verde și măslinele tăiate anterior în jumătate. Servești Pastele Primavera calde, dar le poți servi și reci… dacă îți mai rămân!

Variante și alternative

Pastele Primavera sunt, de asemenea, perfecte pentru a fi savurate reci, prânzul ideal în cele mai fierbinți zile! După preferință, poți îmbogăți Pastele Primavera cu mazăre, fasole boabe, sparanghel și alte legume preferate.

Recomandări

Pentru a pregăti Paste Primavera, este recomandat să folosești paste, cum ar fi Pennette sau Fusilli.

Conservare

Poți păstra Pastele Primavera în frigider timp de câteva zile, închise într-un recipient etanș.

My title page contents