Salată de spanac cu leurdă, ciuperci și ouă fierte

Salată de spanac cu leurdă, ciuperci și ouă

Noi toți am asociat mai mereu spanacul cu forţa lui Popeye Marinarul şi conţinutul mare de fier. Ulterior, s-a descoperit că fierul nu este punctul forte al spanacului, ci mai degrabă vitaminele A şi K, precum şi manganul. Totul a fost rezultatul unei erori de cercetare. Spanacul oferă beneficii ochilor, oaselor, dar şi digestiei. Protejează mucoasa stomacală, previne constipaţia, curăță colonul (prin eliminarea toxinelor) şi contribuie la înfrumuseţarea tenului. Orice vitamină ar conține spanacul, este indicat să fie consumat din plin. Mai ales când e sezonul lui și-l putem prepara proaspăt.

 

Salată de spanac cu leurdă, ciuperci și ouă fierte

 

Porții: 4

Pregătire: 25 minute

 

Ai nevoie pentru salată de spanac cu leurdă de:

60 g leurdă

200 g spanac

100 g ciuperci champignon

1 legătură ridichi

4 roșii cherry

4 ouă fierte tari

1 legătură ceapă verde

3 linguri oțet de vin alb

Sare

Piper

6 linguri ulei

 

Pregătești o salată de spanac cu leurdă așa:

Speli, cureți și toci spanacul și leurda. Ciupercile și ridichile, după ce le-ai spălat mai întâi, le tai felii. La fel procedezi și cu roșiile. Amesteci toate ingredientele într-un castron și le repartizezi pe 4 farfurii. Cureți ouăle fierte de coajă și le tai sferturi pe lung. Le așezi uniform peste salată. Peste ele presari rondele de ceapă verde.

Pentru dressing, amesteci oțetul cu sare și piper și adaugi treptat uleiul, bătând cu telul.Torni dressingul peste salată și o consumi imediat.

Este o salată gustoasă, sățioasă, dar mai ales…sănătoasă!

My title page contents