Clasica și îndrăgita Pizza Margherita

Pizza Margherita este pentru mulți adevăratul steag italian. Conform tradiției populare, în 1889, la 28 de ani după unificarea Italiei, în timpul unei vizite la Regatul Margherita din Savoy, soția regelui Umberto I, bucătarul Raffaele Esposito de la Pizzeria Brandi și soția lui au creat o pizza asemănătoare culorilor steagul italian: roșu (roșii), alb (mozzarella) și verde (busuioc). Au numit-o după Regina – Pizza Margherita (sursa: www.italymagazine.com).

 

De atunci, Pizza Margherita a cucerit, pe rând, toată lumea.

 

Pizza Margherita

Porții: 10 felii

Preparare: 25 de minute

Coacere: 25 de minute

 

Ai nevoie pentru aluatul de pizza de:

½ cub de drojdie

250 g făină

2 linguri ulei de măsline

Sare

Ai nevoie pentru topping:

700 g roșii

1 cățel de usturoi

1 șalotă (ceapă franțuzească)

2 linguri ulei

1 lingură bulion

½ linguriță oregano

Sare, piper

300 g mozzarella

2 linguri busuioc tocat

 

Pregătești Pizza Margherita așa:

  1. Sfărâmi cubul de drojdie și îl dizolvi în 125 ml apă călduță. Lași amestecul să crească circa 15 minute. Frămânți apoi aluatul, adăugând făina, uleiul și o linguriță de sare. Acoperi și lași să crească la căldură circa 40 de minute.
  2. Pui 4 roșii deoparte, iar pe celelalte le decojești și le tai cuburi. Toci ceapa și usturoiul și le călești într-o lingură de ulei. Adaugi roșiile și bulionul și le călești timp de 15 minute. Adaugi oregano, sare și piper, după gust.Tai felii restul de roșii, precum și mozzarella.
  3. Încingi cuptorul a 220 de grade Celsius. Mai frămânți puțin aluatul și întinzi o foaie rotundă (cu diametrul de 24 cm). O așezi într-o tavă unsă și o acoperi cu sos de roșii. Presari busuioc și stropești pizza cu o lingură de ulei de măsline. Dai la cuptor pentru 25 de minute. Servești Pizza Margherita caldă.
My title page contents