Piept de gâscă pe varză roșie

Piept de gâscă pe varză roșie – Unul dintre principalele motive pentru care varza roșie este o legumă atât de populară este bogăția de fitochimicale, antioxidanți, nutrienți, vitamine și minerale.

Aceste componente esențiale includ vitaminele B, calciu, mangan, magneziu, fier și potasiu, precum și vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina K, fibre dietetice. Compușii săi organici sunt destul de mulți pentru a fi enumerați, dar antioxidanții săi, cum ar fi antocianinele și indolii, sunt extrem de valoroși pentru sănătatea noastră.

Friptura de gâscă este foarte populară, deoarece carnea de pasăre este gătită întreagă sau pe bucăți, în cuptor, cu diferite umpluturi. Friptura de gâscă nu trebuie să fie neapărat o masă de sărbătoare, dar este foarte întâlnită în preajma sărbătorilor de iarnă.

Piept de gâscă pe varză roșie

Porții: 4

Preparare: 30 de minute

Coacere: 95 de minute

Ai nevoie de:

800 g file de piept de gâscă

Sare, piper

½ căpățână de varză roșie

2 linguri de unt

2 linguri de zahăr

100 ml vin roșu

Sucul de la 3 portocale

2 cuișoare

1 baton de scorțișoară

1 foaie de dafin

2 cepe

2 morcovi

200 g țelină

1 lingură rozmarin tocat

500 ml supă de pasăre

½ linguriță amestec de sare, piper, ienibahar

Pregătești rețeta de piept de gâscă pe varză roșie așa:

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Sărezi și piperezi carnea, apoi o așezi într-o tavă cu partea cu pieliță în jos. Torni puțină apă și coci timp de 15 minute. După acest timp, reduci temperatura la 140 de grade Celsius. Mai coci apoi încă 40 de minute, ungând friptura cu sosul din tavă, cu ajutorul unei pensule.

Razi sau toci varza. Caramelizezi zahărul în unt și torni vinul roșu și jumătate din cantitatea de suc de portocale. Adaugi varza și mirodeniile și lași să se înăbușe circa 60 de minute.

Cureți legumele și le tai mărunt. Adaugi rozmarinul peste carne și o întorci pe partea cealaltă. Torni supa și mai lași carnea să se înăbușe timp de 40 de minute. Sărezi varza, după gust.

Scoți friptura din cuptor și presari amestecul de sare, piper și ienibahar. Degresezi sosul din tavă și îl treci prin sită. Apoi îl dai în fiert și adaugi restul de suc de portocale, sare și piper.

Servești preparatul pe un platou: carnea peste pat de varză roșie sau pui varza separat și alături feliile de carne.

Poftă bună!

My title page contents