Plăcintă cu zmeură – parfumul verii însorite

Plăcintă cu zmeură - parfumul verii însorite

Plăcintă cu zmeură, un desert proaspăt și simplu, învăluit în aciditatea zmeurei pentru a contrasta dulceața cremei.

Dacă vrei să îmbogățești și mai mult gustul acestui desert, o poți face adăugând și alte fructe de pădure precum afinele, murele sau coacăzele.

Plăcintă cu zmeură

Porții: 8 persoane

Preparare: 25 de minute

Coacere: 45 minute

Timp de odihnă: 5 ore pentru răcire

 

Ai nevoie pentru aluat de:

450 de grame de făină 00

1 ou

1 gălbenuș de ou

1 linguriță de praf de copt

100 de grame de zahăr pudră

130 gr de unt

Ai nevoie pentru cremă de:

3 gălbenușuri de ou

300 de grame de lapte

100 gr de zmeură

100 de grame de zahăr

50 de grame de făină

coaja de la o portocală (1 portocală)

Ai nevoie pentru decor de:

zahăr pudră după gust

Pregătești o plăcintă cu zmeură așa:

Pentru a pregăti plăcinta, trebuie să începi cu aluatul. Bați untul cu zahărul până obții un amestec frumos spumos, apoi adaugi oul și gălbenușul încorporându-le bine în amestec.

Adaugi făina și praful de copt cernute și frămânți bine până când amestecul este omogen. Faci o bilă cu aluatul, o acoperi cu o folie de plastic și o lași la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Pentru cremă, încingi laptele cu coaja de portocală într-o cratiță până la punctul de fierbere, apoi oprești focul. Bați gălbenușurile cu zahărul într-un alt bol, apoi amesteci făina. Pui cratița cu laptele la loc pe foc și dai la foc mic, apoi torni ouăle în ea.

Când laptele acoperă ouăle, amesteci cu o lingură de lemn și lași crema să se îngroașe. După ce a ajuns la consistența potrivită, oprești focul și pui cratița la răcit în apă rece.

E momentul să revii la aluat, pe care îl împarți în jumătate și aplatizezi una dintre părți cu o grosime de 5 mm cu un sucitor. Așază aluatul pe o tavă dreptunghiulară de aproximativ 35 x 30 cm, unsă cu unt.

Întinde acum crema rece peste el, lăsând o margine liberă de cel puțin 1 centimetru pe toate părțile. Aranjează uniform zmeura peste cremă. Întinde cealaltă jumătate de aluat, întotdeauna în formă de dreptunghi, și acoperă. Sigilează bine marginile de jur împrejur.

Dai plăcinta la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute. Scoți plăcinta cu zmeură din cuptor și o lași să se răcească, apoi presari suprafața cu zahăr pudră.

My title page contents