Înghețată de afine rapidă

Înghețată de afine rapidă. Un desert de vară gustos și delicios, înghețata de afine are un gust proaspăt și plăcut. Pregătirea este rapidă și ușoară.

Afinele sunt o sursă de compuși valoroși, inclusiv vitamine (A, D și E), acid folic, minerale (de exemplu, fosfor, potasiu și magneziu) și acizi organici (acizi hidroxicinamici și hidroxibenzoici). În plus, aceste fructe delicioase sunt o sursă importantă de polifenoli, compuși bioactivi, cum ar fi flavonoidele, inclusiv flavonolii și antocianinele.

Afinele conțin cinci tipuri diferite de antocianidine care au proprietăți antioxidante puternice și sunt adesea responsabile pentru activitatea biologică a afinelor și beneficiile lor potențiale pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, conținutul de antocianină poate varia în funcție de soi într-un interval de 93-235 mg / 100 g afine.

Sucurile și concentratele permit asimilarea mai multor polifenoli decât fructele proaspete, dar cu un conținut mai mare și în zaharuri simple și un conținut mai scăzut de fibre.

Înghețată de afine

Porții: 4

Pregătire: 20-30 de minute

Congelare: 4-6 ore

Ai nevoie de:

250 ml de smântână dulce

250 ml de lapte

300 g de zahăr

500 g de afine

Pregătești înghețată de afine rapidă așa:

Torni smântâna și laptele într-o cratiță.

Amesteci ușor.

Pui vasul pe foc și aduci în punctul de fierbere.

Apoi dai deoparte de pe foc și adaugi zahărul și afinele zdrobite cu o furculiță.

Transferi totul într-un castron și lași să se răcească la temperatura camerei.

Transferi amestecul obținut în mașina de înghețată (dacă ai). Dacă nu, amesteci bine și pui la congelator într-o casoletă. La fiecare oră poți amesteca compoziția pentru a nu face ace de gheață. Lași la congelator minimum 4 ore.

Note și sfaturi

Piureul de afine poate fi înlocuit cu piure de căpșuni, caise, zmeură, mure, piersici sau orice alt fruct de sezon

Ca alternativă la piureul de fructe, pot fi folosite sucuri gata preparate.

Ideale sunt cele din: ananas, pepene galben, pepene verde.

My title page contents