Înghețată de casă cu zmeură. Un vis de vară!

Înghețată de casă cu zmeură. Un vis de vară!

Înghețată de casă cu zmeură. Această cremă de înghețată sănătoasă este făcută cu iaurt grecesc, miere, zmeură și banane. Este fără gluten și fără zahăr rafinat. Este cremoasă și delicioasă!

 

Această rețetă este făcută cu iaurt grecesc și banane înghețate. Aceste două ingrediente conferă acestei înghețate o textură cremoasă și este o opțiune excelentă de a înlocui crema grea. De asemenea, pentru îndulcire ai nevoie de doar 2 linguri de miere, dacă o preferi mai acrișoară. Dacă vrei o înghețată mai dulce, mai adaugi miere, după gust. De asemenea, poți folosi sirop de arțar sau agave, pentru a vă îndulci înghețata.

Pentru a prepara înghețata, nu ai neapărat nevoie de aparat de înghețată. Vei avea nevoie doar de un blender de bună calitate, să poți amesteca bine bananele și zmeura înghețate. Când fructele sunt bine zdrobite, adaugi iaurtul grecesc și mierea și amesteci. Apoi torni amestecul într-un recipient de dimensiune medie și se îngheață timp de 3-5 ore. Dar, din moment ce înghețata are un conținut scăzut de grăsimi, este nevoie de mai mult timp pentru a se înmuia, decât pentru rețetele tradiționale de înghețată. Trebuie să o lași să se dezghețe în afara congelatorului, timp de aproximativ 30 de minute înainte de servire.

 

Ai nevoie pentru înghețată de casă cu zmeură de:

2 banane mari congelate

2 căni de zmeură înghețată

¼ cană de lapte de migdale – sau orice alt lapte preferi

1 ceașcă de iaurt grecesc

2 lingurițe de miere (sau mai mult, după gust) – poți folosi și alt îndulcitor

1 linguriță de extract de vanilie

Pregătești înghețată de casă cu zmeură așa:

În vasul blenderului sau în orice alt vas, adaugi zmeură, banane și lapte de migdale.

Amesteci timp de 3-5 minute sau până când obții o compoziție fină și omogenă.

Apoi adaugi iaurtul grecesc, mierea și extractul de vanilie.

Amesteci din nou timp de aproximativ 1 minut.

Torni înghețata într-un recipient mediu și o pui în congelator.

Lași să înghețe timp de 3-5 ore.

Înainte de servire, scoți înghețata din congelator și o lași să se înmoaie circa 30 de minute.

My title page contents