Înghețată făcută în casă. 2 înghețate vegane ușor de pregătit

Alegi o înghețată făcută în casă sau una cumpărată din comerț? Pregătirea înghețatei acasă este foarte simplă, mai ales dacă ai o mașină de înghețată. Aceasta îți va permite să ai totul gata în 20-30 de minute, în funcție de programul utilizat. Dacă nu ai un astfel de aparat, încearcă să amesteci ingredientele cu un mixer, pentru a se uniformiza bine amestecul și a nu avea cocoloașe sau pentru a nu face ace de gheață. Apoi torni amestecul într-un recipient adecvat pentru a fi păstrat în congelator.

 

Înghețata trebuie amestecată puternic cu o lingură, la fiecare jumătate de oră, astfel încât să nu se formeze blocuri de gheață.

În următoarele rețete se va folosi zahărul din trestie organic. Alegerea tipului și a cantității de îndulcitor care trebuie utilizată poate varia în funcție de ingredientele folosite, de gradul de dulce pe care vrei să-l obții, de maturitatea fructelor și de nevoile tale personale. De exemplu, poți încerca înlocuirea zahărului cu stevia sau cu malț de orez.

Câteva sfaturi

Înghețata de fructe, este foarte ușor de preparat cu apă simplă sau cu lapte vegetal. Te va duce cu gândul la șerbet, dar care are încă o consistență foarte asemănătoare cu cea a fructelor înghețate. Succesul înghețatei este mai rapid și mai sigur, dacă ingredientele care urmează să fie utilizate sunt puse în frigider înainte de utilizare, inclusiv laptele sau apa, sucul de fructe și de legume. Dozele indicate îți asigură o cantitate de înghețată pentru 4 persoane. Înghețata de casă poate fi depozitată în congelator câteva zile, dar trebuie să ai grijă să nu se înghețe prea mult.

 

Înghețată făcută în casă. Înghețată de căpșuni

Ai nevoie de:

250 g căpșuni proaspete

150 ml apă

80 g zahăr din trestie organic

Pregătești așa:

Speli și cureți căpșunile. Le poți tăia în jumătate. Apoi le pui în recipientul pentru blender și le mixezi, adăugând mai întâi apă rece, puțin câte puțin, și zahărul. Trebuie să obții un amestec cât mai omogen posibil. Introduci amestecul în vasul mașinii de înghețată și programezi timpul indicat în instrucțiunile aparatului. Pentru înghețatele din fructe este recomandabil să urmezi programul „sorbet„, dacă este disponibil. Dacă nu ai aparat pentru înghețată, o lași la congelator câteva ore. Poți verifica din când în când, să vezi dacă s-a înghețat.

 

Înghețată făcută în casă. Înghețată de banane

Ai nevoie de:

300 g banane coapte

180 ml apă rece

80 g zahăr din trestie organic

1/2 lămâie

Pregătești așa:

Alegi numai banane perfect coapte, pentru a obține o înghețată cu un gust foarte plăcut. Îndepărtezi coaja și stropești imediat bananele cu suc de lămâie, pentru a le împiedica să devină negre. Amesteci bananele cu zahărul din trestie și cu apă rece. Torni amestecul în mașina de gheață și procedezi la fel ca la rețeta anterioară. Sunt curioasă care dintre cele două înghețate ți-a plăcut cel mai mult.

My title page contents