Coroniță glazurată de Crăciun

CORONIȚĂ GLAZURATĂ DE CRĂCIUN

Ce-ar fi masa de Crăciun fără ceva bun, fără un desert? Și fiecare are dreptul să aleagă și să se bucure de dulcele preferat. Coronița glazurată de Crăciun este un desert ce merge perfect alături de o cafea fierbinte sau un pahar de vin fiert.

 

Coroniță glazurată de Crăciun

Preparare: 30 de minute

Coacere: 35 minute

Ai nevoie pentru coroniță glazurată de Crăciun de:

2 ouă

200 g zahăr

1 praf de sare

200 g făină

2 lingurițe drojdie uscată

50 g cacao

1 pliculeț zahăr vanilat

12 linguri ulei

200 ml lapte bătut

1 linguriță de unt

 

Ai nevoie pentru glazură de:

2 albușuri

Zahăr pudră

Zeamă de lămâie

 

Pregătești coronița glazurată de Crăciun așa:

Bați ouăle cu zahărul până se albesc și devin spumoase. Amesteci zahărul vanilat, făina cernută cu praful de sare și drojdia. Încorporezi treptat uleiul și laptele bătut, apoi amesteci delicat și rapid cu crema de ouă. Împarți apoi compoziția în două. În jumătate din compoziție adaugi cacao, iar cealaltă jumătate de compoziție rămâne albă.

Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă rotundă cu gaură la mijloc (ca cea pentru savarină). Torni mai întâi compoziția cu cacao și apoi compoziția albă.

Coci la foc potrivit, timp în care te ocupi de pregătirea glazurii. Bați albușurile spumă, împreună cu zahărul, până se îngroașă. Adaugi puțină zeamă de lămâie și torni peste coronița caldă. Lași să se întărească glazura și să se răcească coronița și apoi o poți tăia.

My title page contents