Pulpe de pui cu mere la cuptor… stropite cu cidru

Pulpe de pui cu mere la cuptor... stropite cu cidru

Pulpe de pui cu mere la cuptor… stropite cu cidru. Merele se găsesc din plin mai tot timpul anului. Astfel că nu este nicio problemă pentru a le introduce în dieta noastră. În plus, știi deja cât de multe beneficii au merele pentru sănătate.

În primul rând, consumat crud sau gătit, mărul reglează funcțiile intestinale, datorită conținutului ridicat de fibre. Consumat crud are și efect antidiareic datorită acțiunii astringente a acizilor.

Deoarece conține foarte puține grăsimi și zaharuri, mărul este un aliment perfect pentru cei care doresc să se mențină în formă. Are foarte puține calorii, și este potrivit chiar și pentru diabetici, deoarece fructoza conținută în mere este metabolizată fără utilizarea insulinei. În plus, consumul de mere previne balonarea.

Și acestea sunt doar câteva beneficii.

Cum poți consuma mere?

Cel mai bun mod de a le savura este să le consumi crude, de preferință cu coajă, nu neapărat ca fructe la sfârșitul mesei. De fapt, pot fi servite și ca garnitură alături de vânat sau carne de porc. Merele pot fi consumate și fierte, de exemplu la cuptor, cu unt și zahăr, dar dacă le preferi gătite, nu uita de faimoasa plăcintă cu mere. În cele din urmă, merele pot fi savurate și sub formă de gem sau jeleu.

Pulpe de pui cu mere la cuptor

Porții: 4

Preparare: 30 minute

Marinare: 2 ore

Coacere: 50 minute

 

Ai nevoie de:

1 linguriță semințe de anason

2 mere

2 lingurițe muștar

1 linguriță miere

2 linguri ulei de măsline

4 pulpe de pui (circa 200 g fiecare)

Sare

Piper

2 linguri verdețuri asortate (ierburi de Provence)

125 ml cidru de mere

3 linguri măsline negre

 

Pregătești așa:

Mai întâi prepari o marinată din sare, piper, semințe de anason, muștar, miere și ulei de măsline. Speli și ștergi pulpele de pui, le sărezi și piperezi bine și le ungi apoi cu marinată. Le lași deoparte timp de 2 ore, să se pătrundă bine.

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Cureți merele de coajă, le cureți și de cotoare și tai pulpa în felii groase de circa 1 cm. Așezi merele într-o formă de sufleu unsă cu unt.

Tai felii ceapa și toci usturoiul. Amesteci verdețurile cu ceapa, usturoiul, cidrul și măslinele. Sărezi și repartizezi compoziția deasupra merelor din tavă. Peste mere așezi pulpele de pui și le coci la cuptor circa 50 de minute. Între timp întorci pulpele o singură dată.

La final, când preparatul este gata, îl ornezi cu verdeață proaspătă și îl servești cu garnitură de cartofi la cuptor.

My title page contents