Pui cu mere, un gust dulce-acrișor cu parfum de toamnă

Pui cu mere, un gust dulce-acrișor

Această rețetă de pui cu mere este absolut delicioasă! Ușor de făcut și poate fi servită alături de o mare varietate de legume. Puiul combinat cu mere, pregătit la cuptor, reprezintă o cină grozavă pentru familie, un gust proaspăt și arome aparte.

Puiul cu mere este o cină pe care o poți servi tot anul. Are un gust minunat, în special toamna, când e sezonul merelor. Ingredientele pentru această rețetă sunt ușor de găsit, iar dulceața merelor se îmbină perfect cu gustul cărnii de pui.

Pui cu mere

Porții: 4

Preparare: 30 minute

 

Ai nevoie de:

4 mere acrișoare

2 linguri de suc de lămâie

2 cepe

1 cățel de usturoi

4 file-uri de piept de pui (de circa 150 g fiecare)

Sare

Piper

3 linguri de unt

2 linguri de stafide

100 ml vin alb

100 ml supă de pasăre

Praf de curry

 

Pregătești așa:

Speli și cureți merele de cotoare, apoi le tai bucățele. Le stropești imediat cu sucul de lămâie, să nu oxideze. Cureți și toci ceapa și usturoiul.

Sărezi și piperezi carnea și o prăjești în 2 linguri de unt încins, circa 5-7 minute, pe fiecare parte. Scoți carnea din tigaie și o păstrezi la cald.

Călești ceapa, adaugi usturoiul, merele și stafidele. Le călești puțin împreună. Stingi totul cu vinul alb și supa și înăbuși timp de 8 minute. Condimentezi mâncarea cu sare, piper și praf de curry, după gust.

Servești pieptul de pui alături de garnitura de mere și de orez Basmati și ornezi cu verdeață.

My title page contents