Cheesecake Tiramisu – un mix între două deserturi îndrăgite

Cheesecake Tiramisu

Cheesecake Tiramisu este un desert care încearcă să combine două dintre cele mai îndrăgite și apreciate deserturi: cheesecake și tiramisu.

Deși pare o rețetă dificilă, în realitate nu este. Trebuie doar să urmezi instrucțiunile pas cu pas, pentru a obține un tort, în fața căruia va fi foarte dificil de rezistat.

Cheesecake Tiramisu

Porții: 10 

Preparare: 60 de minute

La rece: 4 ore

Ai nevoie pentru bază de:

250 gr de biscuiți uscați (clasici)

80 g unt

80 ml cafea

Ai nevoie pentru tiramisu de:

5 ouă

6 linguri de zahăr

10 g foi de gelatină

500 g de mascarpone

100 g de pișcoturi

80 ml cafea

pudră de cacao după gust

Pregătești cheesecake tiramisu așa:

Formezi baza cheesecake-ului tiramisu: zdrobești biscuiții în blender, adaugi untul topit și cafeaua și amesteci bine totul. Întinzi amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm, căptușită pe fund și pe părțile laterale cu hârtie pergament. Nivelezi bine. Pui apoi desertul în frigider, timp de aproximativ o jumătate de oră pentru a se întări bine baza.

Separi gălbenușurile de albușuri. Pui temporar deoparte albușurile de ou și bați gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul este pufos și fin. Te poți ajuta de un tel electric pentru a obține un rezultat mai satisfăcător. În acest moment adaugi mascarpone și amesteci bine.

Înmoi gelatina în apă rece timp de cel puțin 10 minute. După aceea, o storci și o lași să se dizolve în două degete de apă sau lapte fierbinte, dar nu pe foc. După ce s-a dizolvat gelatina și lichidul s-a răcit, adaugi amestecul de mascarpone și ouăle, amestecând foarte bine.

Cu un mixer electric, bați albușurile de ou până obții o spumă tare.

Adaugi la amestecul de mascarpone și ouă, albușurile de ou bătute, amestecând ușor de jos în sus.

Scoți din frigider forma și torni peste baza de biscuiți jumătate din crema de mascarpone. Înmoi pișcoturile în cafea și le aranjezi unul lângă altul peste primul strat de cremă. Acoperi pișcoturile cu crema rămasă și pui cheesecake-ul tiramisu în frigider, pentru a se întări timp de cel puțin 4-5 ore.

După acest timp, iei cheesecake-ul tiramisu și presari întreaga suprafață cu pudră de cacao neîndulcită.

My title page contents