Cel mai delicios tort cu lamaie si mac

Reteta asta e magnifica. Si tot asa pot sa bag mana in foc ca acesta este cel mai delicios tort cu lamaie si cu mac pe care l-ai mancat vreodata. E o reteta pe care am pus-o in practica prima data, acum 6 ani. O reteta pe care am imprumutat-o de la Ina Tudoran.

 

E un tort sanatos, natural, cremos, delicios, acrisor si magic. E un amestec de gusturi care ii vor suprinde pe toti cei din familia ta.

INGREDIENTE

Pentru o forma de tort rotunda cu diametrul de 10-12 cm

Blat

  • 10-15 biscuiti vegetali
  • 3 linguri unt de cocos topit

Cum faci? Mixezi biscuitii si untul de cocos topit in robot pana obtii o textura nisipoasa, care se va compacta. Apoi, transferi totul in forma de tort ( forma cu inel) si intinzi cu mana. Aplatizezi si aranjezi ca sa obtii un strat cat mai uniform. Bagi la frigider ( nu la congelator).

Crema

  • 1/2 pachet tofu simplu (aproximativ 125 g). Eu am folosit uneori branza ricotta.
  • 1 cana caju crud hidratat in apa peste noapte si scurs
  • coaja si zeama de la 2 lamai mari sau 3 mici
  • miere dupa gust
  • 50 g unt de cacao topit (masurat insa inainte de topire)
  • 2 lingurite lecitina granule topite sau agar agar ( are rolul sa lege crema)
  • 2 linguri de mac

MOD DE PREPARARE

  • Mixeaza toate ingredientele, cu exceptia untului de cacao si a lecitinei ( agar – agar),blenderului pana la omogenizare. Apoi, adauga lecitina si untul de cacao si continua sa mixezi.  Vei vedea cum obtii cremozitate.
  • Ulterior, in crema preparata, adauga macul si amesteca usor cu o lingura.
  • Scoate blatul de la frigder si toarna crema deasupra.
  • Apoi pune la congelator ca sa se intareasca.
  • Cand e tare, scoate-l in forma si pune-l la frigider – pe raft – unde se va dezghetat.
  • Apoi, spor la savurat. E divin!
Credit foto – Lifestyle photography.
Reteta a fost creata si apartinei Inei Tudoran.
My title page contents