Gulia în sarcină. Poți mânca gulie în timpul sarcinii?

Este permisă gulia în sarcină? Începutul unei sarcini nu este atât de simplu pentru toate femeile și există multe întrebări despre nutriție. Poți mânca cu adevărat gulie în timpul sarcinii? Medicii recomandă o dietă variată, dar există unele alimente de evitat în timpul sarcinii.

Așadar, o gravidă poate consuma gulie fără griji? Ce trebuie să aibă în vedere atunci când consumă gulie?

Se poate consuma gulia în timpul sarcinii?

Sezonul de consumat cel mai bine gulia este toamna: guliei nu-i place căldura și rezistă bine până în iarnă, atâta timp cât gradele din termometrul nu ajung prea aproape de zero. Acesta este tocmai momentul potrivit pentru a consuma această legumă și a-i aprecia aroma asemănătoare cu cea a conopidei, dar mai specială: un amestec aproape perfect între dulceața verzei și aroma specială a napului. Există mai multe soiuri de gulii, de diferite culori, de la verde la violet, în timp ce interiorul este întotdeauna alb.

Deci, lăsând la o parte aspectul și gustul aparte, trebuie să știi că poți consuma gulie în timpul sarcinii. Cu toate acestea, există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le iei înainte de a consuma această legumă. Singurul risc pe care această legumă îl poate provoca este toxoplasmoza. Toxoplasmoza este o boală legată de un parazit prezent în apă și pe uscat.

Gulia în sarcină. Care sunt sfaturile pentru a mânca gulii în timpul sarcinii?

Majoritatea femeilor au deja anticorpi împotriva toxoplasmozei, dar unele nu. La începutul sarcinii, medicul îți va recomanda să faci analize de sânge, pentru a-ți determina starea imunologică împotriva toxoplasmozei. Dacă ai anticorpi, nu trebuie să te îngrijorezi prea tare. Trebuie să știi că parazitul toxoplasmozei este prezent pe legume. Acesta este motivul pentru care va trebui întotdeauna să speli foarte bine legumele înainte de a le consuma. Nu mânca gulie când ești gravidă, în special crudă, dacă nu știi cum și cât de bine a fost spălată. Folosește întotdeauna mănuși la grădinărit.

O altă metodă de transmitere a toxoplasmozei este legată de fecalele de pisică. De aceea ar trebui să porți întotdeauna mănuși atunci când cureți așternutul pentru pisici.

Ce înseamnă să mănânci gulie când ești gravidă?

Beneficiile guliei pentru sănătate

  • Gulia conține o gamă largă de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, antocianine, izotiocianați și glucozinolați.
  • Dietele bogate în legume bogate în antioxidanți, cum ar fi gulia, sunt asociate cu un risc redus de diabet, boli metabolice și moarte subită a sugarului.

Legumele sunt esențiale pentru sănătatea noastră a tuturor și mai ales pentru femeile însărcinate. Consumul de gulie în timpul sarcinii favorizează digestia și tranzitul intestinal, reducând constipația. Gulia furnizează, de asemenea, substanțe nutritive foarte importante, cum ar fi folatul sau vitamina B9. Folatul va permite o închidere bună a măduvei spinării fetale. Gulia oferă, de asemenea, apă, vitamine, antioxidanți și mulți alți nutrienți esențiali. Cu toate acestea, consumul de gulie te va ajuta să crești aportul de fier, ceea ce este esențial mai ales pentru persoanele vegetariene sau vegane.

Concluzie

Consumul de gulii nu este periculos, ba chiar este într-adevăr recomandabil. Legumele stau la baza unei diete echilibrate.

My title page contents