Pesto cu leurdă sau usturoi sălbatic

Pesto cu leurdă sau usturoi sălbatic. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale usturoiului sălbatic în bucătărie este aceea de a pregăti pesto. Aceasta este o rețetă rapidă și ușoară. Pentru 4 persoane ai nevoie de aproximativ zece minute și câteva ingrediente.

Usturoiul sălbatic este o plantă perenă cu bulbi care populează zonele umede umbrite și generează frunze și flori comestibile în fiecare an. Se dezvoltă spontan în pădure sau de-a lungul malurilor râurilor, în sezonul de primăvară. Aceasta este versiunea sălbatică a usturoiului clasic pe care îl folosim în mod obișnuit la gătit. Fiecare parte a usturoiului sălbatic seamănă cu usturoiul obișnuit la gust și miros, dar în comparație cu acesta din urmă are un gust aromat și mai puțin persistent, care dispare mult mai repede.

De la usturoiul sălbatic se folosesc toate părțile: de la frunze la bulbi, atât fierte, cât și crude, iar acest lucru face ca usturoiul sălbatic să fie foarte versatil. Pentru a-l avea întotdeauna la îndemână și pentru a te răsfăța cu aroma lui în fiecare anotimp, îl poți planta într-un ghiveci pe balcon și astfel, vei avea mereu usturoi proaspăt pentru a aroma mâncărurile.

Pesto cu leurdă sau usturoi sălbatic

– 250 g usturoi sălbatic (leurdă)

– 50 g parmezan ras

– 125 ml ulei de măsline extravirgin

– o linguriță de sare grunjoasă

– 60 g nuci de pin

Pregătești așa:

Pentru a prepara pesto de usturoi sălbatic, procedezi ca în cazul pesto-ului clasic de busuioc. De data aceasta, ingredientul principal vor fi frunzele de usturoi sălbatic. Acestea trebuie spălate cu atenție, apoi tamponate cu prosoape de hârtie pentru a înlătura surplusul de apă. În cele din urmă, trebuie îndepărtate florile. Apoi le poți adăuga împreună cu sare grosieră într-un mojar și le zdrobești până când obții un lichid verde. În acest moment, tot ce trebuie să faci este să adaugi uleiul de măsline extravirgin, parmezanul și nucile de pin. Vei obține o cremă (pastă), pe care o poți folosi ca un condiment pentru paste sau întinsă pe o felie proaspătă de pâine. Și gustos… și sănătos!

My title page contents