Pesto din leurdă. Cum să faci pesto din usturoi sălbatic?

Pesto din leurdă. Cum să faci pesto din usturoi sălbatic?

Pesto din leurdă. Cum să faci pesto din usturoi sălbatic? Pesto din leurdă este o rețetă gustoasă, dar mai ales bună pentru sănătate. 

Pesto din leurdă sau usturoi sălbatic este o rețetă alternativă la clasicul pesto din busuioc, un preparat simplu, cu o aromă puternică. Usturoiul sălbatic este o plantă erbacee spontană folosită la gătit și în lumea cosmeticelor. Caracteristicile nutriționale, purificatoare și antioxidante ale usturoiului sălbatic îl fac un ingredient optim pentru sănătatea noastră, atât de mult încât grecii și romanii l-au folosit deja ca plantă medicinală.

Pesto din leurdă

Porții: 4 persoane

Pregătire: 10 minute

Ai nevoie de:

250 g leurdă

50 g parmezan ras

125 ml ulei de măsline extravirgin

1 linguriță de sare grosieră

60 g nuci de pin

Pregătești pesto din leurdă așa:

Pentru a pregăti pesto din usturoi sălbatic trebuie să cureți mai întâi, cu atenție, frunzele de usturoi sălbatic; îndepărtezi florile și usuci frunzele, tamponându-le cu șervețele de bucătărie.

Într-un mojar (sau un blender), adaugi frunzele curate și un vârf generos de sare grosieră. Apoi începi să zdrobești frunzele cu pistilul în mojar, până când acestea încep să elibereze un lichid verde. În acest moment adaugi uleiul de măsline extravirgin, o lingură de parmezan ras și nucile de pin și continui să zdrobești până obții o consistență cremoasă.

Pesto este gata sa fie servit pe felii crocante de pâine sau să condimenteze o farfurie bună de paste!

Recomandări

Poți înlocui nucile de pin cu migdale sau cu nuci pentru a obține un pesto cu un gust mai dulce.

Pentru un borcan de pesto ai nevoie de aproximativ treizeci de frunze de leurdă.

Cel mai bun moment pentru a recolta usturoiul sălbatic este între martie și mai, când această plantă spontană înflorește.

Cum conservi pesto?

Poți păstra pesto-ul obținut timp de două sau trei luni: toarnă-l într-un borcan, acoperă suprafața cu ulei de măsline extra virgin și, după închidere, îl așezi ermetic într-un loc uscat, departe de sursele de căldură.

 

My title page contents