5 obiceiuri alimentare greșite pe care să nu le transmiți copiilor

5 obiceiuri alimentare greșite pe care să nu le transmiți copiilor

Ești curioasă să afli care sunt cele 5 obiceiuri alimentare greșite pe care să nu le transmiți copiilor? Încă de când se nasc, copiii ar trebui obișnuiți să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată, evitând introducerea unor obiceiuri proaste, care rămân deseori pe viață.

Pare imposibil, dar încă din primele luni de alăptare și înțărcare, este posibil să obișnuim copiii să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată.

Deci, să vedem care sunt cele mai frecvente „greșeli” care afectează gustul și, în consecință, viitoarea dietă a copilului.

5 obiceiuri alimentare greșite. Nu uita: cina trebuie să fie ultima masă a zilei!

Un obicei destul de obișnuit format și întâlnit mai ales în lunile de înțărcare. Multe mame obișnuiesc copiii să consume un biberon de lapte înainte de culcare, după cina de seară. Total greșit! Cina, care poate fi mai mult sau mai puțin abundentă, în funcție de foamea copilului, vârsta și tipul de activitate din timpul zilei, trebuie să fie ultima masă a zilei. Pe de altă parte, ziua trebuie să înceapă cu micul dejun și nu trebuie să fie omis niciodată. Mai ales atunci când copilul intră în colectivitate și are un program fix zilnic.

Fără zahăr, sare…

Deși pare absurd, mulți bebeluși se obișnuiesc deja cu gustul dulce încă din timpul alăptării, chiar și bebelușii care sunt alăptați exclusiv. Cum este posibil acest lucru? Cel mai obișnuit obicei întâlnit la mame este să „înmoaie” suzeta în zahăr, miere sau alt ingredient dulce, astfel încât să-l liniștească pe copil. De exemplu, când este agitat, nu vrea să doarmă sau plânge. Poate că pare un gest aparent inocent dar, cu toate acestea, se dovedește a fi deosebit de periculos, deoarece afectează pentru totdeauna gustul copilului. Includerea zahărului în dieta copilului, de fapt, ar trebui amânată cât mai mult posibil.

NU! Fără zahăr în lapte, pe fructe, în iaurt etc. În schimb, încearcă să-l obișnuiești pe micuțul tău cu adevăratele arome ale alimentelor. Același lucru este valabil și pentru sare. În primul an de viață ar trebui ca sarea să fie complet interzisă în preparate. Mai târziu utilizeaz-o moderat și numai acolo unde este cu adevărat necesar, pentru a aroma preparatele.

Oferă-i copilului fructe și legume de sezon

Pe lângă motivele ecologice și economice, alegerea de a consuma doar fructe și legume de sezon este deosebit de potrivită și recomandată. În primul rând, permite o dietă variată, nu una fixă. În al doilea rând, astfel, copilul va putea să savureze alimente gustoase, care nu necesită intensificatoare de aromă specifice (zahăr, sare, uleiului sau alte tipuri de condimente) care le fac mai plăcute. Un exemplu: fără căpșuni în decembrie, fără dovlecei pe tot parcursul anului, portocale în iulie sau fructe de pădure în ianuarie. Fiecare anotimp are specificul său. Evident, există unele excepții, dar nu trebuie create obiceiuri.

Apă potabilă la masă, fără alte băuturi

Există copii obișnuiți să bea băuturi carbogazoase în timpul meselor. În timp ce mulți copii însoțesc prânzul și cina cu lapte sau sucuri de fructe. Nimic mai rău. La masă, copiii trebuie să bea apă, posibil la temperatura camerei și, de preferință, să nu fie carbogazoasă, pentru a evita balonarea. Apa este un aliment de bază în dieta oricui. Prin urmare, copiii ar trebui să fie obișnuiți să bea multă apă, iar cantitatea să fie distribuită pe tot parcursul zilei. Laptele sau ceaiurile sunt perfecte pentru micul dejun, dar nu pot deveni un substitut pentru el atunci când bebelușul este însetat.

Mestecarea este importantă

Un alt obicei corect este acela de a educa copilul să mănânce încet, mestecând alimentele mult timp și evitând să înghită mâncarea în înghițituri mari. Astfel, în primii ani de viață, o bună mestecare previne riscul de sufocare. Mai târziu, acest obicei ajută la obținerea unei senzații de sațietate mai mare.

My title page contents