Gulii coapte - un fel principal vegetarian, gustos și sănătos

Gulii coapte – Cauți un fel principal vegetarian, gustos și sănătos? O rețetă ușor de preparat, dar originală? Încearcă să prepari gulii coapte. Un mod apetisant de a găti guliile, perfecte pentru o cină de familie sau împreună cu prietenii.

Încearcă și tu să pregătești rețete cu această legumă care este încă prea puțin cunoscută, în ciuda numeroaselor sale proprietăți nutriționale și benefice.

Gulii coapte – o rețetă simplu de preparat și relativ rapidă, care îți permite să aduci la masă o legumă sezonieră cu o mie de proprietăți nutriționale.

Gulia este o varietate de varză din care se mănâncă atât tulpina, cât și frunzele. Se cultivă o versiune verde deschis și o versiune violetă. Acesta aparține familiei crucifere și este bogată în vitamina C, minerale și calciu: o adevărată sursă de beneficii.

Cum să gătești gulia? Ei bine, aceasta se pretează la diferite metode de gătit: în supe limpezi sau supe creme, pur și simplu fierte sau pregătite la abur, gulii umplute și în multe alte moduri.

Pulpa brută poate fi, de asemenea, consumată în prepararea salatelor.

Familia cruciferă este vastă și interesantă: include diverse legume, cum ar fi varza, varza Savoy, varza neagră, conopida și broccoli, varza de Bruxelles și multe altele.

Gulii coapte

Porții: 4 – 6

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 25 – 30 de minute

 

Ai nevoie de:

4 gulii

100 g brânză scamorza afumată

2 ouă

pesmet

Parmigiano Reggiano ras

40 g migdale feliate

ulei de măsline extra virgin

măghiran

sare

piper

Pregătești gulii coapte așa:

1. Mai întâi îndepărtezi frunzele fiecărei gulii și le tai în felii de aproximativ 7-8 mm grosime. Scufunzi apoi toate feliile de gulie în apă sărată clocotită timp de aproximativ 10 minute, după care le scurgi bine și le lași să se răcească complet.

2. Tai brânza scamorza în felii foarte subțiri și pui câte una pe fiecare felie de gulii. Ai grijă să adere bine o felie la cealaltă apăsând ușor și înmoaie fiecare bucată mai întâi în făină și apoi în oul bătut împreună cu sare și piper.

3. Din compoziția de ou, transferi pachețelele de gulie cu brânză în pesmetul amestecat cu parmezan ras și migdale feliate. Va trebui să rezulte o coacere uniformă. Așază medalioanele de gulie într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament și stropită cu ulei.

4. Coci guliile într-un cuptor preîncălzit la 200 ° timp de aproximativ 20-25 de minute, apoi le lași să se rumenească încă 5 minute sub grătar. Servești medalioanele de gulie coapte fierbinți și presărate cu frunze de măghiran.

My title page contents