Stimularea bronzării prin alimente. Ce să mănânci pentru a obține un bronz frumos și mai rapid?

Stimularea bronzării prin alimente: ce să mănânci pentru a te bronza mai frumos și mai rapid? Protejarea de razele UV este o regulă esențială și nu poți scăpa de ea. Dacă te numeri printre persoanele care cred că utilizarea unei creme de protecție solară te împiedică să te bronzezi, află că te înșeli. Evită această asociere de idei și protejează-ți întotdeauna pielea! Vei obține o piele bronzată în continuare, dar într-un mod mai sănătos; treptat și mai durabil, fără arsuri solare și reducând foarte mult riscurile legate de razele UV asupra pielii, care provoacă melanoame.

În plus, utilizarea protecției solare nu e totul! Poți stimula bronzarea pielii și prin alimente; unele alimente, de fapt, conțin elemente care ajută la activarea melaninei, responsabilă pentru bronz. Pe de altă parte, altele accentuează bronzul prin intensificarea culorii sale.

Stimularea bronzării prin alimente. Iată ce alimente să mănânci pentru a te bronza mai bine și pentru a menține bronzul mai mult timp:

Morcovi

Aceștia sunt deja cunoscuți pentru această funcție, dar nu sunt singurele legume care ne fac să ne bronzăm mai bine. În cazul morcovilor, responsabil este betacarotenul, care de fapt nu ajută la activarea melaninei (care este transformată de organism în vitamina A), ci la intensificarea tonusului, făcându-l mai intens. De fapt, această moleculă, atunci când este luată în cantități considerabile, se acumulează în stratul adipos chiar sub piele, oferindu-i acea nuanță portocalie care face vizual bronzul mai intens.

Ardei

Ca și roșiile, ardeii stimulează producția de colagen, iar datorită licopenului conținut protejează împotriva acțiunii razelor UV (ajutând, de asemenea, la prevenirea arsurilor solare).

Roşii

Acestea conțin multă vitamina C și ajută pielea să se bronzeze favorizând sinteza colagenului și păstrând-o astfel elastică și tonifiată.

Fructe roșii

În general, pielea beneficiază foarte mult de antioxidanții conținuți în fructele roșii și, prin urmare, este util să le stocați în lunile de vară, contribuind la o piele sănătoasă, tonifiată și elastică.

Pepenele galben

Portocaliu asemenea morcovilor, pepenele galben conține caroten și, prin urmare, este ideal pentru culoarea bronzului.

Ceaiul verde

Din același motiv (adică prezența ridicată a antioxidanților), ceaiul verde (și în versiunea Matcha) este o băutură perfectă pentru vară și pentru plajă.

Migdale

Ca toate alimentele bogate în Omega3, migdalele au proprietăți antioxidante și vitamina E. Prin urmare, stimulează regenerarea epidermei, protejând-o și menținând-o elastică (asigurând astfel un bronz uniform și de durată).

Spirulina și soia

Spirulina și soia sunt alimente care ajută organismul să producă melanină din tirozină; un aminoacid pe care organismul îl sintetizează din fenilalanină, conținut numai în anumite alimente. Prin urmare, spirulina și soia sunt printre alimentele care stimulează producția de melanină.

 

My title page contents