Aromele Crăciunului. Iată cum poți crea atmosfera potrivită!

Aromele Crăciunului. Iată cum poți crea o atmosferă potrivită de Crăciun la tine acasă! Scorțișoară, cuișoare, cardamom, portocală: folosește-le de sărbători pentru a-ți parfuma casa!

Crăciunul nu este doar despre cadouri sau despre cum să decorezi bradul. Sărbătoarea Crăciunului este, de asemenea, despre arome și parfumuri speciale: cum ar fi cel al unui ceai condimentat sau al turtei dulci abia scoase din cuptor. De asemenea, Crăciunul este despre mirosul dulce și parfumat dat de o lumânare cu scorțișoară sau cardamom, care se răspândește prin casă.

Daca si tu vrei sa recreezi acea atmosfera caldă și înfundată, tipică Crăciunului, în casa ta, iată câteva idei despre cum să folosești parfumurile tipice acestei sărbători. Cu ajutorul unui potpuriu sau a câtorva picături de ulei esențial, casa ta va fi învăluită în aromele Crăciunului. Astfel, așteptarea acestei sărbători va fi mai dulce și mai caldă.

Iată cum poți folosi aromele Crăciunului în casa ta:

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale de scorțișoară și cuișoare pot fi achiziționate din orice magazin cu produse naturale sau din drogherii. E suficient să le răspândești prin casă cu ajutorul unui nebulizator. Sau să pui câteva picături în umidificatoarele caloriferelor, pentru a parfuma casa cu „amintiri din copilărie”.

Lumânări

Lumânările parfumate cu scorțișoară, vanilie, portocală, sau cu parfumul care ție îți aduce cel mai bine aminte de Craciun, sunt perfecte nu doar pentru a dezodoriza casa, ci si pentru a crea acea atmosferă blândă tipică iernii. Așază câte una în fiecare cameră și ai grijă să le pornești doar când este cineva acasă, pentru a evita orice pericol.

Infuzii

Acestea reprezintă o altă modalitate de a aduce atmosfera Crăciunului în casele noastre. Poți infuza un baton de scorțișoară, un baton de vanilie, apoi câteva felii de mere și portocale, cu sucul de la o jumătate de lămâie. Pui totul la fiert și filtrezi. Apa obținută poate fi turnată într-un nebulizator, pentru a parfuma casa din când în când. Sau în umidificatoarele caloriferelor care, cu ajutorul căldurii, ajută la răspândirea constantă a parfumului.

Fructe uscate

O idee străveche, folosită de pe vremea bunicilor, dar mereu actuală și foarte utilizată de Crăciun. Alege câteva citrice sau doar un singur fruct: portocală, mandarină sau lămâie, și taie felii, apoi lasă-le să se usuce în cuptorul încălzit. Odată uscate, leagă de feliile de citrice și crenguțe de ierburi aromatice – lavandă, rozmarin sau salvie. Apoi, așază „ciorchinii” în diverse locuri din casă. Pe lângă faptul că vor decora într-un mod foarte original casa, vor răspândi și un parfum plăcut de Crăciun.

Potpuriu

Potpuriul de Crăciun este o de a parfuma discret camerele. În plus, poate fi realizat chiar de tine acasă. Alege un vas transparent și pune câteva batoane de scorțișoară, batoane de vanilie, fructe uscate, crenguțe de rozmarin și dafin, câteva felii de portocală uscată și cuișoare. Dacă dorești, poți pune feliile de portocale cu cuișoare înfipte în ele în centrul vasului. Nu numai că această compoziție va emana un parfum dulce de Crăciun, dar îți va decora și bucătăria sau camera de zi. Va fi piesa centrală de pus pe masă.

My title page contents