10 uleiuri esențiale de Crăciun, pentru o casă liniștitoare și o atmosferă veselă și parfumată

10 uleiuri esențiale de Crăciun

Să descoperim 10 uleiuri esențiale de Crăciun, pe care să le încerci în casa ta. Perioada sărbătorilor este un moment în care toți petrecem mult mai mult timp în interior. Crăciunul este momentul perfect pentru a utiliza difuzorul de aromaterapie. În funcție de preferințe și semnificații, poți utiliza parfumuri de sezon în casa ta, îți poți îmbunătăți starea de spirit, și poți crea o atmosferă specială pentru Crăciun. Uleiurile esențiale pot fi difuzate individual sau împreună, creând, de asemenea, un amestec și o aromă personalizate.

 

Iată 10 uleiuri esențiale de Crăciun

Uleiurile esențiale te pot ajuta să-ți creezi o atmosferă liniștitoare în casă, de Crăciun. Să simți că ai o casă primitoare, cu o atmosferă veselă și parfumată.

Brad

Uleiul esențial de brad sau de pin este un ulei tipic pentru Crăciun. Pe lângă faptul că vei avea o casă mirosind a brad, ca și când ai pus câte unul în fiecare loc al casei, uleiul esențial de brad te ajută să stimulezi metabolismul. Un mare plus, având în vedere că te vei înfrupta din multe mâncăruri delicioase, special pregătite pentru sărbătoare. În plus, bradul (pinul) ajută la relaxarea și echilibrarea emoțiilor.

Scorțișoară

Probabil că nu există ulei esențial mai bun pentru declanșarea memoriei senzoriale. Mirosul care îți învăluie casa în scorțișoară, îți amintește instantaneu de toată căldura familiei, de copilărie. Scorțișoara sprijină, de asemenea, sistemul imunitar și poate crește rezistența organismului în timpul sezonului rece.

Mentă

Una dintre cele mai delicioase arome ale sezonului. Găsim această aromă în bomboane, prăjituri, ceaiuri sau siropuri. Uleiul esențial de mentă aduce atât parfumul Crăciunului, cât și un ton energetic impresionant, ambele fiind de bun augur în timpul sărbătorilor.

Tămâia

Este legată de pruncul Isus, când acestuia i-a fost dată de către cei trei Magi și apoi arsă ca tămâie pentru casele de închinare și pentru diferite ceremonii religioase. Astfel, tămâia are o istorie lungă legată de Crăciun. În plus, tămâia este excelentă pentru stimularea sistemului imunitar și ameliorarea anxietății.

Cuișoare

Cuișoarele sunt un condiment clasic de sărbătoare, indiferent dacă acest condiment este adăugat vinului fiert sau este folosit pentru a face fursecuri și prăjituri. Acest parfum bogat adaugă profunzime mirosurilor din casa ta, de Crăciun și, de asemenea, ajută la atenuarea problemelor respiratorii și sinusale, în caz de răceală sau gripă.

Nucșoară

Nucșoara este, de asemenea, un parfum excelent pentru declanșarea amintirilor senzoriale legate de preparatele pregătite la cuptor sau ale băuturilor tradiționale. Uleiul esențial de nucșoară este, de asemenea, un ajutor natural pentru somn.

Anason

Anasonul este un alt condiment tradițional de sărbătoare. Este utilizat de secole în produse de patiserie europene, și aduce în casa ta un parfum de odinioară. Anasonul este, de asemenea, un puternic relaxant care ajută la ameliorarea stresului.

Portocala dulce

Sărbătoarea Crăciunului are loc în timpul sezonului de citrice. De altfel, se spune că în vremurile de demult, oamenii își ofereau reciproc aceste fructe delicioase drept cadou de Crăciun. Astăzi, portocala dulce aduce un miros minunat în casa ta. În plus, portocala dulce detoxifică și corpul.

Ghimbir dulce

Aroma de bază a turtei dulci și a vinului fiert, ghimbirul dulce este un parfum excelent pentru Crăciun, mai ales atunci când este amestecat cu alte uleiuri esențiale. Uleiul esențial de ghimbir dulce este perfect pentru creșterea energiei.

Lemn de cedru

Lemnul de cedru are un miros minunat, de răspândit pe tot parcursul sezonului de iarnă. Acest parfum bogat și lemnos face din casa ta un refugiu confortabil și primitor, departe de frigul aspru de afară. Lemnul de cedru este, de asemenea, excelent pentru detoxifierea și stimularea metabolismului. Ajută la liniștire, în caz de tuse.

 

My title page contents