Cum calmezi sinuzita? Iată 5 remedii naturale!

Cum calmezi sinuzita? Suferi de sinuzită și nu știi cum să o calmezi? Sinuzita este o infecție respiratorie care provoacă inflamația sinusurilor. Pentru calmarea durerilor și a disconfortului cauzate de aceasta sunt de ajutor unele remedii naturale.

În rândurile de mai jos vei găsi câteva sfaturi despre cum să faci față în mod natural sinuzitei, datorită remediilor simple, exercițiilor și alimentelor

Cum să vindeci sinuzita cu remedii naturale?

Sinuzita este o tulburare care afectează sinusurile paranazale și provoacă dureri de cap, nas iritat și înfundat, inflamație localizată, congestie, febră, umflături și secreții excesive de mucus. Sinuzita afectează atât tinerii, copiii, cât și persoanele în vârstă, dar mai ales pe cei care suferă de răceli frecvente sau alergii. Sinuzita se manifestă de obicei odată cu primele răceli în lunile de primăvară. Ai grijă, să nu confunzi sinuzita cu răceala obișnuită: cel mai important semn care apare odată cu sinuzita este durerea feței, care poate afecta fruntea, pomeții, zonele de deasupra și dedesubtul ochilor și durerea maxilarelor. Această durere se accentuează atunci când miști capul sau când se aplică presiune asupra zonei afectate. Prin urmare, pentru a pune diagnosticul de sinuzită, nu este suficient să ai nasul înfundat și să te doară puțin capul!

Cum calmezi sinuzita? Iată 5 remedii naturale pentru calmarea sinuzitei

Înainte de toate, trebuie să știi că această infecție a tractului respirator poate fi acută, cronică sau recurentă. De obicei, este însoțită de febră, când durează mai mult de cinci zile, și de tuse, mai ales noaptea. La copii, sinuzita poate provoca hipertrofia membranei mucoase a nasului.

Iată 5 remedii naturale pentru calmarea sinuzitei, care vin să completeze tratamentul medicamentos. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă și nu par să dispară, consultă întotdeauna medicul. Această tulburare se poate agrava și poate provoca afecțiuni mai grave.

1. Inhalații cu aburi și uleiuri esențiale pentru calmarea sinuzitei

Inhalațiile ajută la dizolvarea mucusului și au proprietăți antiinflamatorii, dacă adaugi unele esențe în baia de plante. Inhalarea vaporilor pentru calmarea sinuzitei este un remediu aplicat acasă destul de eficient. Poți face inhalații prin adăugarea de plante medicinale, cum ar fi menta sau mușețelul.

Acest remediu natural îți va permite să cureți pasajele nazale, calmând durerea cauzată de inflamația sinusurilor. Ajută la eliminarea mucusului care împiedică respirația. Pentru a pregăti inhalațiile, trebuie să:

  • Pui apa la fiert într-un vas, cu mușețel sau altă plantă;
  • Când ajunge la punctul de fierbere, oprești focul;
  • Îți acoperi capul cu un prosop și stai aplecat cu fața deasupra vasului cu apă caldă;
  • Inhalezi aburul timp de câteva minute.

Chiar și uleiurile esențiale ajută la combaterea disconfortului sinuzitei. Adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt în apa dezumidificatorului, pentru a îmbunătăți respirația sau pune 10 picături de ulei esențial de mentă într-un castron cu apă clocotită. Acoperă-ți capul cu un prosop și inspiră timp de 3 minute consecutive, apoi oprește-te și continuă să inspiri până când apa încă eliberează abur. Utilizarea umidificatoarelor în mediu este, de asemenea, foarte bună: poți îmbogăți apa acestora, turnând câteva picături de ulei esențial de cimbru sau ulei esențial de portocale amare.

2. Soluții saline pentru calmarea sinuzitei

Cu ajutorul soluțiilor saline este posibil să calmezi sinuzita și să observi chiar unele îmbunătățiri. Acestea sunt produse care implică introducerea unui ser sau apă sărată în nări, permițând astfel, expulzarea mucusului acumulat în sinusurile paranazale.

De asemenea, acest remediu previne formarea crustelor în nas (cojilor) și reduce durerea. Se recomandă să aplici acest remediu de trei ori pe zi: dimineața, după-amiaza și seara. După aplicare, lasă să acționeze câteva secunde și apoi suflă nasul pentru a elimina mucusul.

3. Comprese cu apă caldă

Compresele cu apă caldă – puțin fierbinte reduc durerea cauzată de sinuzită prin îmbunătățirea fluxului de sânge în nas. Apa caldă îmbunătățește alimentarea cu sânge a zonei afectate. Ideal este să aplici o compresă de apă caldă pe nas timp de cel puțin cinci minute.

Această soluție naturală pentru calmarea sinuzitei va reduce simptomele și va oferi îmbunătățiri vizibile. În plus, dacă suferi de dureri de cap, utilizarea acestor comprese te va ajuta să te simți mult mai bine. Se recomandă aplicarea compreselor cu apă caldă de mai multe ori pe zi. Procedezi așa:

  • Pui apa la fiert într-un vas;
  • Dacă vrei, poți adăuga mușețel pentru a produce abur;
  • Pregătești o compresă;
  • Scurgi și aplici compresa pe zona afectată, timp de aproximativ 15 minute.

4. Cum calmezi sinuzita? Evită anumite alimente

E foarte important de știut că unele alimente pot favoriza formarea de mucus, ceea ce ar putea agrava sinuzita. Prin urmare, este important să faci modificări în dieta ta, pentru a-ți îmbunătăți starea. De exemplu, evită laptele, care poate agrava sinuzita, mai ales la copii. Atâta timp cât durează simptomele, este esențial să eviți consumul de lapte și consumul de produse lactate.

Pentru a întări corpul și a te asigura că oprești formarea mucusului, este bine să optezi pentru o dietă anti-mucus, bogată în primul rând în alimente care conțin vitamina C, precum portocale, mandarine, kiwi, căpșuni, ardei. De asemenea, alege să consumi coacăze negre, spanac, usturoi, ceapă și cartofi. Foarte importantă este contribuția alimentelor bogate în sulf, cum ar fi cruciferele: prin urmare, consumă varză, varză Savoy, conopidă, broccoli, varză de Bruxelles, hrean, napi, ridichi. Spune Nu produselor lactate, derivatelor animale și grăsimilor, cum ar fi untul, cremele sau mascarpone și smântâna, care pot crește producția de mucus și pot agrava situația. De asemenea, trebuie evitate carnea, cerealele rafinate și făinurile rafinate, zaharurile rafinate, ouăle, prăjiturile, alcoolul, cafeaua. În loc de lapte și produse lactate, poți crește aportul de soia sau orez sau produse din lapte de ovăz, cum ar fi deserturi de orez, iaurt de soia, tofu.

5. Hidratează-te, pentru a combate sinuzita

Foarte important dacă suferi de sinuzită, este să te hidratezi. Consumă cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, sucuri proaspăt stoarse, naturale, inclusiv cele pe bază de varză, pătrunjel, rucola. Seara, consumă supe fierbinți și bulionuri de legume, infuzii și ceaiuri din plante. Un ceai de plante excelent pentru combaterea sinuzitei este cel de măceșe sau de soc.

 

 

My title page contents