Socul, remediu natural pentru ameliorarea rapidă a gripei. 5 beneficii ale socului

Socul, remediu natural pentru ameliorarea rapidă a gripei

Știai?… Socul, remediu natural pentru multe afecțiuni. Știai că socul ameliorează rapid simptomele de gripă? Gripa este o boală infecțioasă care afectează sistemul respirator. Cu ajutorul socului poți obține o ameliorare imediată a simptomelor gripale. 

Floarea de soc conține substanțe antiinflamatoare naturale care asigură ameliorarea simptomelor gripei, iar ceaiul de soc este baza remediului natural împotriva gripei. Datorită caracteristicilor farmacotoxicologice ale plantei medicinale Sambucus nigra (socul), florile sale sunt utilizate pe scară largă în fitoterapie.

Socul, remediu natural – Valori nutritive

  • 18 g carbohidrați;
  • 7 g fibre;
  • Foarte puține grăsimi și proteine, ​​în jur de 0,5 g;
  • O sursă bună de fier și minerale esențiale (calciu, fosfor, magneziu, sodiu și potasiu) pentru o bună sănătate a oaselor;
  • Bogat în compuși fenolici: conțin flavonoli, quercetină, și o serie de antocianine;
  • Conține o cantitate scăzută de zaharuri naturale, cu concentrații aproximativ egale de glucoză și fructoză și o cantitate mică de zaharoză;
  • glicozide, vitamine ABC și taninuri.

Pentru a obține efecte cât mai bune, este indicat să pregătim infuzia acasă. În acest fel, vom profita la maximum de toate proprietățile oferite de soc, pentru a vindeca gripa.

Socul, remediu natural. Infuzie de soc preparată acasă

Ingrediente:

1/2 ceașcă de flori de soc (uscate în extrasezon)

1 bucată de ghimbir

zeama de la jumătate de lămâie

1 lingură de miere

2 căni de apă

Pregătești așa:

Pune puțină apă într-o cratiță pe aragaz. La începutul fierberii, adaugă ghimbirul și socul și lasă-l timp de 15 minute să se infuzeze și să se răcească. După acest timp, filtrezi și adaugi mierea și sucul de lămâie. Vei putea folosi această infuzie pentru a calma simptomele gripei.

Iată alte câteva opțiuni care te pot ajuta să te simți mai bine atunci când ai de-a face cu gripa!

Socul, remediu natural. Opțiuni pentru ameliorarea rapidă a gripei cu flori de soc

Pe lângă infuzia de băut, poți aplica și comprese pe bază de flori de soc, care ajută la curățarea căilor respiratorii nazale.

1. Bea ceai de soc

Consumul de ceai de soc este cel mai simplu mod de a obține o ameliorare rapidă a gripei. În caz de gripă, ceaiul de soc trebuie consumat cel puțin de două ori pe zi:

  • Ameliorează tusea: Datorită proprietăților sale antitusive, acest ceai calmează durerile de gât și reduce reprizele de tuse;
  • Scade febra: Socul stimulează transpirația, ajutând la reglarea temperaturii corpului;
  • Ajută organismul să elimine toxinele gripale.

2. Aplică comprese de soc pentru calmarea rapidă a simptomelor gripei

  • Potrivit unui studiu privind utilizarea plantelor medicinale pentru tratamentul bolilor de piele, este posibil să se observe o îmbunătățire datorită aplicării topice a socului.
  • Pentru prepararea compreselor ai nevoie doar de infuzie pe bază de flori de soc. Poți adăuga niște ghimbir, dar nu este esențial. Pentru gust și nu numai, poți adăuga mentă.
  • Odată preparată, filtrează infuzia și înfășoară florile de soc și de mentă în tifon. Aplică compresa pe piept sau pe nas.
  • Acesta va ajuta la curățarea căilor respiratorii, oferind o ușurare a disconfortului creat. Poți aplica comprese pe bază de soc de 3-4 ori pe zi, deoarece acestea nu au contraindicații.

Când să te adresezi medicului?

Dacă simptomele bolii persistă, medicul va indica cel mai potrivit tratament. În absența îmbunătățirilor și dacă, într-adevăr, observi o agravare a stării de rău, trebuie să te adresezi medicului. El va putea stabili cel mai bun tratament în funcție de caz.

 

Socul, remediu natural. Iată 5 beneficii ale socului

1. Util pentru tuse și nas înfundat

Ceaiul de soc este de mare ajutor în tratamentul infecțiilor respiratorii, dar și în cazul simptomelor gripei. În vremuri străvechi, siropul de soc era folosit pentru ameliorarea simptomelor răcelii. Se credea că reduce secrețiile nazale și inflamarea căilor respiratorii, facilitând respirația și având un efect calmant asupra tusei.

De asemenea, boabele de soc ajută în promovarea secrețiilor bronșice, făcând siropul util pentru calmarea durerilor de gât și a sinusurilor închise. În ceea ce privește simptomele gripale, multe studii demonstrează eficacitatea sa pe 10 tulpini de viruși gripali, iar altele arată o reducere a perioadei de spitalizare, de 3-4 zile, coroborată cu utilizarea acestuia.

2. Întărește sistemul imunitar

Bioflavonoidele prezente în florile și fructele de soc, întăresc sistemul imunitar prin creșterea nivelului de antioxidanți și protejarea pereților celulari de atacurile virale. În special, extractul de boabe de soc crește semnificativ producția de citokine inflamatorii, molecule de proteine ​​capabile să activeze sistemul imunitar la persoanele sănătoase și, mai ales, al celor afectate de diferite patologii.

3. Diuretic natural

Extractul de Sambucus nigra și Sambucus mexicana are un efect adjuvant în diureză și în dietă. La fel ca toate diureticele, acesta scade tensiunea arterială și crește excreția de sodiu în urină.

În prezent, socul este inclus în suplimentele alimentare și dietele recomandate pentru a pierde în greutate și a reduce retenția de apă. Dar este necesară o atenție deosebită, mai ales dacă nu ești în cea mai bună formă de sănătate (de exemplu, în cazul tensiunii arteriale scăzute). Deși este adevărat că un consum de ceai de floare de soc poate ajuta la diureză, este bine să nu folosești niciodată suplimente sau extracte de soc fără a consulta mai întâi un medic.

De asemenea, cantitățile mari de zahăr care pot fi prezente în siropul de soc, pot avea exact efectul opus dacă sunt luate în cantități excesive.

4. Protejează inima

Efectele diuretice ale socului produc efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, ajutând sistemul cardiovascular. În plus, compușii fenolici prezenți din plin în boabele de soc, îmbunătățesc concentrația de antioxidanți din plasmă, reducând moartea celulară și riscul de infarct.

5. Întărește oasele

Socul pare să aibă efecte pozitive și asupra scăderii excreției urinare de calciu. Aceasta înseamnă că persoanele care suferă de osteoporoză și demineralizare osoasă ar putea avea mai mult calciu în organism, cu efecte benefice asupra oaselor, datorită inhibării procesului de resorbție osoasă și stimulării procesului de formare.

Sirop de soc și multiplele lui proprietăți

Siropul de soc are multiple proprietăți ale plantei și, de asemenea, o varietate de aplicații și utilizări. Siropul are multe ingrediente active, este bogat în oligoelemente, flavonoide, uleiuri esențiale și acizi. După cum am amintit deja, acesta poate fi utilizat în caz de febră și răceală. Ajută la ameliorarea nevralgiei și a problemelor cauzate de sinuzită.

Printre proprietățile care fac din acest sirop un puternic aliat al bunăstării și sănătății se numără funcția de purificare și drenare. Având în vedere prezența flavonoidelor, siropul de soc are o acțiune directă asupra sistemului circulator și limfatic, favorizând activarea acestuia. Are efect, în special asupra picioarelor care prezintă vene varicoase și senzația cronică de greutate.

Se caracterizează prin faptul că este bogat în fibre, care sunt extrem de utile pentru slăbire. Ajută la eliminarea excesului de deșeuri în organism, îmbunătățind, de asemenea, metabolismul grăsimilor.

Siropul are un gust plăcut și este bogat în substanțe nutritive active și vitamine. Cu un conținut scăzut de calorii, acesta este ideal ca băutură pentru a înlătura senzația de foame. E nevoie doar să diluezi o lingură de sirop de soc într-un suc sau într-un pahar cu apă proaspătă. Mai presus de toate, ajută la contracararea foamei nervoase și la perceperea senzației de sațietate. Cele mai bune rezultate se obțin atunci când siropul este luat pe stomacul gol, diluat în apă sau amestecat cu băuturi și iaurt, de preferință între mese.

Nu există contraindicații speciale în utilizarea siropului, dar nu trebuie depășite dozele zilnice recomandate. Deoarece având proprietăți laxative, utilizarea excesivă ar putea provoca vărsături, diaree și dureri abdominale.

Socul, remediu natural. Contraindicații pentru utilizarea socului

Efectele secundare ale utilizării produselor derivate din soc sunt rare. Totuși, femeile însărcinate sau cele care alăptează, dar și orice persoană cu afecțiuni hepatice sau renale nu ar trebui să recurgă la sirop de soc sau alte preparate din această plantă, fără sfatul medicului.

 

 

My title page contents