Cele mai bune 10 alimente de cumpărat în vrac

Obișnuiești să cumperi alimente ambalate sau în vrac? Te ajut să descoperi care sunt cele mai bune 10 alimente de cumpărat în vrac. Alimentele în vrac te pot ajuta să economisești bani și timp, cu condiția să ai un loc potrivit pentru depozitarea acestora. Dar nu cumpăra orice aliment, nu cumpăra alimente nesănătoase! Alege alimente nutritive care pot fi depozitate pentru perioade lungi de timp în bucătărie sau cămară.

Iată cele mai bune 10 alimente de cumpărat în vrac:

1. Fasole uscată și linte

Fasolea uscată (fasole marină, fasole pinto, fasole neagră etc.) și lintea sunt produse cu un preț bun. Sunt perfecte atunci când le folosești ca sursă principală de proteine ​​pentru o masă în loc de carne.

Leguminoasele sunt recomandate pentru consum, având o valoare nutrițională extraordinară. Sunt pline de proteine, vitamine și minerale și conțin fitochimicale benefice. Fasolea uscată și lintea deshidratată vor fi valabile pentru consum cel puțin un an dacă le păstrezi într-un loc uscat. Lintea este grozavă pentru că o poți prepara imediat. Celelalte tipuri de fasole uscată trebuie să fie lăsate la înmuiat câteva ore înainte de a le folosi.

Fasolea conservată durează mult și este ușor de utilizat. Nu este la fel de ieftină ca fasolea uscată comercializată în saci.

2. Fructe uscate

Stafidele, prunele și caisele uscate, dar și alte fructe deshidratate durează până la un an în pachete nedeschise. Odată deschise, aceste fructe trebuie păstrate în recipiente etanșe, depozitate în frigider.

Fructele uscate nu sunt la fel de bogate în vitamina C ca fructele proaspete, dar conțin totuși o mulțime de vitamine, minerale și fibre. Fructele uscate consumate sub formă de gustare sau adăugate la salate și cereale reprezintă o modalitate sănătoasă de a crește aportul de fructe.

3. Nuci întregi

Nucile care sunt încă în coaja (nedesfăcute și curățate) lor sunt cele mai proaspete. Nucile sunt bogate în grăsimi monoinsaturate și polinesaturate, care sunt bune pentru inimă și conțin alți  polifenoli care pot avea beneficii pentru sănătate.

Nucile crude au valabilitate până la un an, dacă sunt depozitate într-o parte răcoroasă și uscată a bucătăriei, atâta timp cât sunt întregi, cu tot cu coaja lor. Așadar, poți face provizii atunci când găsești un preț bun.

Iar dacă ai cumpărat o cantitate mai mare de nuci gata curățate, le poți păstra cât mai mult proaspete în congelator, până când vei avea nevoie de ele.

4. Conserve de fructe și legume

De asemenea, poți cumpăra aproape orice fruct sau legumă într-o cutie sau borcan și va dura până la doi ani. Conservele de legume suferă unele pierderi de nutrienți în comparație cu produsele proaspete, dar sunt totuși alimente nutritive.

Totodată, conservele de legume sunt adesea bogate în sodiu, așa că, dacă trebuie să urmărești aportul de sodiu, asigură-te că citești etichetele nutriționale. La fel, conservele de fructe sunt adesea bogate în zahăr adăugat, dacă acestea conțin sirop.

5. Sucuri de fructe și legume

Sucul de fructe sau de legume care a fost îmbuteliat sau sigilat în cutii și pungi cu o singură porție va dura câteva luni păstrat pe raftul bucătăriei. Odată deschise, aceste sucuri vor rezista aproximativ o săptămână în frigider.

Atât sucurile de fructe, cât și cele de legume sunt bogate în vitamine și potasiu. Caută sucurile care au menționat pe ambalaj că sunt 100% suc, nu băuturi cu suc care sunt făcute cu zahăr sau sirop de porumb bogat în fructoză ca prim sau al doilea ingredient.

Dacă trebuie să acorzi o atenție sporită caloriilor, alege sucuri 100% din legume.

6. Supă conservată și uscată

Conservele de supă și amestecuri de legume uscate pentru supă sunt ieftine și durează mult timp. Alege supele conservate cu conținut scăzut de grăsimi și sodiu, cum ar fi supele pe bază de bulion, în loc de supele cremă.

Supele conservate nu sunt la fel de hrănitoare ca supele preparate din legume proaspete sau congelate, dar poți crește valoarea nutritivă a supei adăugând în supă resturi de legume și/sau carne în timp ce o încălzești.

7. Legume congelate

Legumele congelate sunt, de obicei, mult mai scăzute în sodiu decât variantele conservate. Conservate astfel, legumele nu durează așa mult, dar au un gust mai bun. Este recomandat să fie consumate în termen de șase luni pentru o aromă maximă.

Există o gamă largă de prețuri, de la pungi ieftine cu morcovi, fasole, porumb sau mazăre până la amestecuri mai exotice care vin cu sosuri proprii (citește eticheta și verifică excesul de sodiu și calorii în aceste sosuri).

Unele legume congelate sunt preparate pentru a fi gătite la abur. Nu trebuie decât să le introduci direct în cuptorul cu microunde și vei obține un gust la fel de bun ca și al legumelor proaspete. Sunt mai scumpe, dar poate merită să cumperi mai multe atunci când prinzi o ofertă.

8. Conserve de pește

Peștii de ocean, cum ar fi somonul și tonul, sunt bogați în acizi grași Omega-3 și proteine ​​și vor rezista până la un an pe raftul cămării. Conservele de somon și ton sunt perfecte pentru a le avea la îndemână când prepari sandvișuri, salate și alte rețete pe bază de pește.

9. Piept de pui congelat

Cumpără pungi de piept de pui congelat, simplu sau combinații din părți de pui pe care să le păstrezi la îndemână pentru a face supe de pui, garnitură pentru cartofi prăjiți, salate sau sandvișuri.

Alternativele la puiul congelat includ creveți congelați, scoici (pentru amatori) și pește. Se vor păstra bine câteva luni în congelator și pot fi dezghețate și gata pregătite pentru mâncare într-un timp scurt.

10. Orez, orz și ovăz

Orezul rezistă mult timp, astfel încât poți păstra o cantitate mai mare pe care să o ai la îndemână. Alege orezul brun (dacă îți place gustul), deoarece este mai bogat în fibre și substanțe nutritive.

Orezul sălbatic este o altă alegere bună. Deoarece poate fi costisitor, caută ofertele speciale sau alege amestecuri mai puțin costisitoare de orez alb și sălbatic.

Orzul este un bob integral ce rezistă mult timp depozitat și care poate fi folosit în supă și alte rețete.

Ce să nu cumperi în vrac

Este o idee minunată să faci provizii de produse cumpărate în vrac, dar totuși, nu cumpăra mai mult decât ceea ce vei consuma. Alimentele în vrac nu sunt o afacere dacă le arunci. Fructele proaspete, legumele sau alte produse perisabile și alimente cu un conținut ridicat de grăsimi nu sunt candidați buni pentru cumpărarea în vrac.

De exemplu, semințele prăjite și nucile se învechesc după câteva zile după ce recipientele sunt deschise. Fructele și legumele proaspete durează doar câteva zile, chiar și depozitate în frigider.

Uleiul vegetal este un alt produs care te poate tenta să-l cumperi în cantități mari. Dar dacă nu folosești o cantitate mare de ulei, alege sticle mai mici, astfel încât să nu risipești uleiul sau să ajungi să folosești ulei rânced la gătit.

Făina trebuie păstrată corespunzător în recipiente etanșe uscate pentru o prospețime optimă și durează doar până la șase luni. Nu cumpăra mai mult decât crezi că vei avea nevoie.

My title page contents