Supă-cremă de cartofi dulci. O aromă de ținut minte

Supă-cremă de cartofi dulci. O aromă de ținut minte

Ai mâncat vreodată supă-cremă de cartofi dulci? Cartofii dulci sunt bogați în antioxidanți care acționează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii în cazul astmului, artritei sau în caz de gută. Sunt o sursă excelentă de carbohidrați pentru cei care au probleme cu nivelul zahărului din sânge. Pot ajuta la reglarea acestuia și pot astfel preveni situații precum rezistența la insulină. Și acestea sunt doar câteva motive pentru a consuma cartofi dulci.

 

Supă-cremă de cartofi dulci

Porții: 4

Preparare: 25 minute

Fierbere: 35 minute

 

Ai nevoie pentru supă-cremă de cartofi dulci de:

450 g cartofi dulci

1 ardei gras galben

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 lingură unt

1 linguriță boabe de coriandru măcinate

75 g cremă de cocos

850 ml supă de legume

Sare

Piper

Sos Tabasco

Frunzulițe de mentă

Pentru servire: biscuiți crocanți cu susan

 

Pregătești supa așa:

Cureți de coajă cartofii dulci și îi tai mărunt. Speli și tai mărunt ardeii grași. Toci ceapa și usturoiul și le călești în unt. Adaugi coriandrul măcinat, cartofii dulci și ardeiul gras și călești totul timp de 5 minute. Torni supa, acoperi vasul și lași să mai fiarbă înăbușit timp de 30 de minute.

Pasezi supa, folosindu-te de un blender, și înglobezi în ea crema de cocos. Dai apoi supa în clocot și potrivești gustul de sare și piper. Pentru servire, poți folosi fie pahare termorezistente, fie boluri. Ornezi supa cu câteva picături de sos tabasco și cu frunzulițe de mentă sau de pătrunjel. Pe margine așezi biscuiții crocanți cu susan. Este un aperitiv delicios și sănătos!

My title page contents