Budincă de vanilie cu căpșuni și lămâie

Budincă de vanilie cu căpșuni și lămâie. Această budincă este un desert proaspăt, perfect pentru primăvară. Excelent la sfârșitul unei mese sau pentru o pauză dulce. Unde mai pui că se pregătește destul de rapid.

Poți pregăti budinca în orice sezon, atât cu fructe proaspete, cât și congelate. Pentru a accentua culoarea budincii, poți adăuga un praf de șofran. Folosește lămâie bio, pentru a putea consuma în siguranță coaja acesteia.

Budincă de vanilie cu căpșuni

Porții: 4

Pregătire: 25 minute

Ai nevoie pentru budincă de:

1 plic de mix pentru budincă cu aromă de vanilie

3 linguri de zahăr

500 ml lapte

coaja de la o lămâie

Ai nevoie pentru jeleu de:

300 g căpșune

50 g zahăr

30 ml suc de lămâie

Ai nevoie pentru decor de:

60 g căpșune

Pregătești budinca așa:

1. Amesteci praful de budincă cu zahărul și laptele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

2. Apoi torni crema în 4 pahare mici și o dai la frigider pentru 2 ore.

3. Tai căpșunile în bucăți mici și le pui într-o cratiță cu zahărul și cu sucul de lămâie.

4. Lași să fiarbă 10 minute și apoi amesteci ușor jeleul cu un blender.

5. Decorezi fiecare pahar cu budincă cu o parte jeleu de căpșuni și lămâie și jumătate cu felii, cubulețe sau jumătăți de căpșuni.

6. Budinca rămasă poate fi păstrată la frigider și consumată în 48 de ore.

My title page contents