Tiramisu cu căpșuni – un dulce potrivit pentru orice moment

Tiramisu cu căpșuni

Tiramisu cu căpșuni este un dulce ușor de făcut și delicios, perfect pentru o masă în familie sau cu prietenii, într-o zi de primăvară! Se prepară rapid și cu puține ingrediente. Acest tiramisu este perfect pentru o gustare de după-amiază, dar este excelent și ca desert la sfârșitul mesei, mai ales într-o zi de sărbătoare. Decorează-ți desertul cu căpșuni proaspete și câteva frunze de mentă, iar oaspeții tăi vor fi impresionați de frumusețea și gustul delicios al acestui desert!

Porții: 6

Preparare: 35 minute

Pauză: 15 minute

Răcire: 2 ore

Tiramisu cu căpșuni

Ai nevoie pentru tiramisu cu căpșuni de:

100 g pișcoturi

6 linguri lichior de migdale (Amaretto)

500 g căpșuni

100 g zahăr

100 ml frișcă

1 plic zahăr vanilinat

250 g brânză de vaci

250 g mascarpone

1 linguriță cacao

Pregătești  tiramisu așa:

Așezi pișcoturile unele lângă altele într-o formă de sufleu dreptunghiulară. Le stropești cu 3 linguri de lichior și le acoperi. Le lași să stea circa 15 minute.

Cureți căpșunele și le tai bucăți. Presari deasupra 50 g zahăr. Bați frișca cu zahăr vanilinat. Amesteci brânza mascarpone cu brânză de vaci și cu restul de lichior. Înglobezi apoi frișca.

Pui deoparte 4-5 căpșuni și repartizezi restul deasupra pișcoturilor. Repartizezi deasupra crema de mascarpone, nivelezi și pudrezi cu cacao. Decorezi tiramisu cu restul de căpșuni. Dai apoi la frigider pentru cel puțin 2 ore, înainte de servire.

My title page contents